Foto: Zoran Jovanovic

Srpskom narodu će u septembru i oktobru, na jesen, jedinstvo biti potrebnije nego ikada, jer sledi najteže vreme od 1945. godine i velika iskušenja, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Srbija je jedina zemlja u Evropi koja u ovom trenutku nije uvela sankcije Rusiji i zbog toga smo pod ogromnim pritiskom, to nam pravi probleme, ti problemi nisu mali i biće sve veći – rekao je on obraćajući se patrijarhu Porfiriju i episkopima SPC u zgradi Generalnog sekretarijata Vučić.

Kako je istakao potrebno da čuje i njihove stavove i pomoć kako da sa iskušenjima izađemo na kraj.

– O svim odlukama ćemo vas obavestiti. Radićemo sve da odluke koje budemo donosili donosimo u skladu sa interesima Srbije i građana, čuvaćemo mir, ali i sopstvene moralne vrednosti. Da će biti lako neće, nisam ni sanjao da ću ovo videti i doživeti – rekao je Vučić.

On je ukazao da se suočavamo sa neviđenom histerijom, u kojoj niko nikoga ne želi da čuje, u kojoj je pretnja jezik svakodnevice.

– Sve granice su pređene, diplopmatija ne postoji, samo brutalne poruke – ukazao je predsednik.
On je naveo da u tim uslovima treba sačuvati zemlju i narod.

– Moja molba za vas, jer svuda gde ima crkve ima i naroda…, da nam pomognete da svi razumeju poziciju Srbije i da svi budemo jedinstveni – poručio je Vučić.

On je poželeo uspeh u radu Sinodu SPC i poručio da su Srbiji potrebni i najbolji odnosi sa makedonskim narodom.

Uvek smo spremni da pomognemo eparhijama ali uvek vi više nama savetom, molitvom i sabornošću i pozivom na jedinstvo – istakao je Vučić navodeći da će na jesen to jedinstvo biti potrebnije nego ikada.

novosti.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments