Foto: Printscreen/Instagram
U Srbiji će danas biti oblačno i hladno, mestimično sa slabim snegom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Na terenu je više od 1.800 ljudi i 800 kamiona i jedinica mehanizacije.

Situacija u zapadnoj Srbiji se polako normalizuje. Na teritoriji Ivanjice proglašena je vanredna situacija.

Nova Varoš: Sneg i do 80 centimetara

U višim predelima Nove Varoši napadalo je i do 80 centimetara snega, u samom gradu visina snežnog pokrivača je oko pola metra pa će Štab za vanredne situacije na današnjoj sednici najverovatnije proglasiti vanrednu situaciju na teritoriji čitave opštine.

U seoskim školama u Jasenovu i Božetićima jutros nema nastave jer vozila kojima đaci stižu na nastavu nisu uspela da se probiju do škole. Na pojedinim prevojima na putevima ka ovim selima snežni nanosi su iznad jednog metra.

Obustavljena nastava na 48 sati u Obrenovcu

Na sednici Kriznog štaba GO Obrenovac doneta je odluka o obustavi nastave na 48 sati, piše Telegraf.

Sve škole dobile su obaveštenje da zbog novonastale situacije sa grejanjem nastava u svim školama bude obustavljena u narednih 48 sati.

Odluka se odnosi na osnovne škole „Bosanski partizani“, „Jefimija“, „Buda Davidović“, „Zmajevoj“, „Prvoj tehničkoj“, gimnaziji i drugim školama.

– Obdaništa će nastaviti redovno da rade – objavio je predsednik opštine Miroslav Čučković.

Deonice na kojima još ima snega

Javno preduzeće “Putevi Srbije” jutros je objavilo spisak saobraćajnica na kojima ima snega.

Na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe, u 5:38 časova, snega ima na sledećim deonicama:

Begeč – Novi Sad (semaforska raskrsnica za rafineriju), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

Novi Sad (raskrsnica ulica Temerinska i Partizanska) – Petrovaradin (do raskrsnice sa putem za Bukovac), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

Novi Sad (od kružne raskrsnice za Rodić) – Petrovaradin (do kapije za ulaz u Navip), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

Rumenka – Novi Sad (do raskrsnice ulica Rumenačka i Kornelija Stankovića), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Novog Pazara, Novog Sada, Požege, Užica, Valjeva, Vranja.

JP “Putevi Srbije” savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

“Putevi Srbije” takođe apeluju da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

AMSS: Saobraćaj otežan i usporen

Saobraćaj u Srbiji odvija se otežano i usporeno iako je smanjen intenzitet padavina, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMSS).

Pored snežnih padavina pojačan vetar stvara i snežne nanose koji smanjuju vidljivost i dodatno otežavaju saobraćaj.

Upozorava se na opreznu vožnju zbog nepovoljnih uslova pre svega na putevima u planinskim predelima.

Zadržavanja nema na naplatnim rampama ni na graničnim prelazima za putnička i teretna vozila.

Kurir.rs/Beta/RTS/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments