Čestitajte najmilijima Pravoslavnu (Srpsku) novu godinu!

1. Ako si u srcu Srbin pravi, neka se večeras Srpska slavi! Budi ponosan i gore glavu za krst časni i srpsku slavu. Srećna vam Srpska godina nova, neka vam bude kao iz snova.

2. Snage u srcu, u duši volje, molim se Gospodu da bude bolje, da narod Srpski niko ne gazi, uvek da hodamo po pravoj stazi. Molim se za našu braću po veri, za dobre ljude, pa čak i zveri. Uzdam se uvek u veru slavnu i zato slavim Pravoslavnu. Srećna Srpska nova!

3. Dok čestitku šaljem ovu, Pravoslavnu čekam novu, i krstim se sa tri prsta da nam bude vera čvrsta, i u ime pravoslavlja, srećna Srpska, puno zdravlja!

4. Ja sam Srbin, tim se dičim jer na pretke svoje ličim, i godinu Srpsku slavim, tradiciju da nastavim. Ko je slavi ovog dana, Bog ga čuv’o od dušmana, i svaku mu sreću dao i od zla ga sačuvao. Srećna Srpska nova!

5. Jedan starac meni reče, slavi sine ovo veče, a zbog sreće i zbog zdravlja i našega PRAVOSLAVLJA. Neka znade ko god nije da si SRBIN iz SRBIJE. Srećna Nova godina.

6. Oj narode Srpski slavni, narode moj pravoslavni, slavi danas nek se znade da za SRPSTVO ima nade. Nek se čuje pesma, graja, nek nas vera večno spaja. Srećna vam Pravoslavna nova godina.

7. Nova je godina vreme za slavlje, a ja ti želim dobro zdravlje. Ostvari svaku svoju želju, život provedi u veselju, a sve što ti srcu nemir stvara nek ti odnese godina stara. SREĆNA PRAVOSLAVNA.

Foto: Pixabay

8. Što je bilo uvek biće, Srbin slavi i slaviće; običaji to su davni, a mi Srbi pravoslavni, tradiciju nastavimo i potomstvu ostavimo. Neka slavi ko god može, pomozi im Hriste Bože. Srećna Srpska nova!

9. Da već danas bude bolje, daj nam Bože malo volje . Daj nam zdravlja , sreće, para, nek je Nova bolja nego stara. Sada punu digni čašu i dočekaj SRPSKU našu.

10. Srpski mislim, srpski pišem, srpski zborim, srpski dišem, srpsku crkvu obilazim, moje milo srpstvo pazim, za njega se Bogu molim, pravoslavlje sveto volim, i krstim se sa tri prsta, tradicija to je srpska. I dičim se jer ja imam srpsko srce u grudima, pa ću noćas kao i ti Srpsku novu proslaviti. U to ime imam želju da je čekaš u veselju, u radosti i ljubavi, ukućani da su zdravi, svaka sreća da vas prati da se dobro dobrim vrati!

11. ✞ ✞ Oganj gori, vino teče, Srbi slave ovo veče. ✞ ✞ Srpska nama noćas stiže, pravoslavci sad su bliže. ✞ ✞ I u ime pravoslavlja, srećna Srpska, puno zdravlja. ✞ ✞

12. Sa zlatnih visina poslušaj glas od Boga, voli sebe i bližnjeg svoga. Neka srce glas ti čuje, pusti da duša poveruje. Zdravlje nek je u domu tvome, želim ga tebi i tvome svakome. Neka te krepi vera davna… SREĆNA TI NOVA PRAVOSLAVNA!!!

13. Nek nas mrze ljudi drski što zborimo brate srpski. Nek je vina puna časa, srećna nek je Srpska naša! Slavila se u vremena davna naša prava Srpska pravoslavna! Srećna Srpska nova godina!

14. Sve ono ružno da se ne ponovi. Neka vam se ostvare najlepši snovi. Puno zdravlja i sreće kroz poruku ovu ja vam želim za Srpsku godinu novu!

15. Da već danas bude bolje, daj nam Bože malo volje. Daj nam zdravlja, sreće, para, nek je nova bolja nego stara. Sad punu digni času i dočekaj SRPSKU našu! Srećna Srpska nova godina!

nsuzivo.rs/opanak.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments