Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

U centru Milana odjeknula je snažna eksplozija, javljaju italijanski mediji.

U jednom od centralnih delova Milana gori pet automobila i četiri motora, objavio je list Republika. Prema informacijama, na mestu događaja vide se crni oblaci dima.

Prema prvim informacijama, eksplodirale su boca sa kiseonikom koje su bile u kombiju, a zatim je došlo do “domino efekta” i ostala vozila počela su da eksplodiraju jedno za drugim.

Zatim je došlo i do požara u apoteci i u dva stana.

U toku je evakuacija stanovnika iz okolnih kuća, kao i iz škole u blizini.

Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Na mesto događaja stigli su vatrogasci.

Gradonačelnik Milana: Eksplozija nije posledica terorizma

Gradonačelnik Milana Đuzepe Skala izjavio je danas da eksplozija koja se dogodila u centru tog grada nije posledica terorizma, niti bilo kakve kriminalne akcije. Skala je dodao da je situacija pod kontrolom, kao i da nema smrtnih slučajeva, prenosi Rojters.

Prethodno je iz vatrogasne brigade saopšteno da je najmanje jedna osoba povređena usled eksplozije u kojoj je zapaljeno nekoliko vozila. Kako se navodi, reč je o vozaču kombija u kojem su eksplodirali kanisteri sa kiseonikom i on nije u teškom stanju, prenosi ANSA.

Usled požara, zapaljeno je pet vozila, a evakuisani su osnovna škola i jedna stambena zgrada, dodali su iz policije. Televizija Sky TG24 je emitovala snimak iz milanskog naselja Porta Romana, na kojem se vide visoki oblak crnog dima, kao i vatrogasci i veliki broj policajaca na licu mesta. Jedna škola je evakuisana.

b92.net

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments