Foto: novosti.rs

Da mržnja prema Novom Sadu i Novosađanima nema granice, dokaz je i današnje saopštenje Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, u kojem se kritikuje izgradnja dve podzemne garaže u centru grada, kojima bi se u potpunosti rešio problem parkiranja u srcu Srpske Atine.

Inače, obezbeđivanje novih parking mesta u centru grada, jedna je od osnovnih potreba naših sugrađana. Srpska napredna stranka i kroz ovaj, jedan od najobimnijih projekata poslednjih decenija, nastoji da izađe u susret potrebama građana, a Novi Sad od nekada uspavane lepotice pretvori u moderan grad u skladu sa vekom u kojem živimo.

Međutim, postoje političke organizacije, među kojima i Stranka slobode i pravde, kojima je interes građana na poslednjem, a lični interesi na prvom mestu. Zbog toga su spremni da kritikuju svaki projekat koji se sprovodi ili je u planu, ne bi li na taj način pridobili simpatije birača. Takvim potezima oni rade upravo suprotno, što su pokazali i rezultati nedavno održanih vanrednih predsedničkih i parlamentarnih izbora.

Već sada je očigledno da će tako biti i za dve godine, kada će biti na redu pokrajinski i lokalni izbori. No, to već nije problem Srpske napredne stranke, već mrzitelja Novog Sada kojima i ovog puta poručujemo da njihovi lični interesi neće zaustaviti razvoj našeg grada. Nebulozna saopštenja poput današnjeg, nama su samo motiv da radimo još jače, brže i bolje u interesu građana.

Srpska napredna stranka postavlja pitanje predsednici Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Danijeli Grujić zašto Demokratska stranka, iz koje potiče veliki broj funkcionera SSP, tokom tri mandata rasturanja Novog Sada po svim šavovima, nije našla za shodno da reši problem parkiranja u centru grada? Pitamo je i na koji način sprovesti ovakav jedan projekat bez buke, prašine i raskopavanja? Ako predloži neko adekvatno rešenje, u šta sumnjamo, Gradski odbor Srpske napredne stranke predložiće je za novu ministarku građevine.

Što se tiče „brige“ dotične persone o održavanju manifestacija u okviru Evropske prestonice kulture, čudi nas kako neko sa takvim sposobnostima i oštroumnošću, do sada nije primetio da postoji veliki broj kulturnih stanica širom grada u kojima se održavaju ti događaji. Gospođa Grujić može da bude potpuno spokojna, jer Evropska prestonica kulture, radovima u centru grada neće biti ugrožena.

Nijedan događaj ne planiramo da održimo na gradilištu, već van centra, što je i logično. Uostalom, ne znamo odakle tolika briga za Evropsku prestonicu kulture, kada se zna ko je zaslužan za tu titulu, a ko je sve činio samo da otera sve događaje i investitore od Novog Sada i očigledno ima nameru da to i dalje čini.

nsuzivo.rs

9 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Zapitam se
31/05/2022 08:42

Ispravite me ako grešim, ali ja se ne sećam da je parking bio podzemni ili ne, u bilo kom većem gradu u svetu pozicioniran u samom centru grada? Štaviše, prilaz kolima samom centru je strogo zabranjen ili dozvoljen samo u posebnim uslovima, što doprinosi očuvanju nekog reda. Trebalo bi da ono najlepše od grada, tj njegov centar, bude pešačka zona za uživanje a ne mesto na kom se saobraćaj odvija i stvara gužva. Ne znam, to je moje mišljenje, al izgleda da moram prihvatiti da nije baš vredno ovih dana.

Nada
31/05/2022 11:00
Reply to  Zapitam se

Vredno je. Neće ga uvažiti samo oni koji imaju direktan interes od sns-a.

Gale
31/05/2022 14:31
Reply to  Zapitam se

Kakve veze ima centar i podzemna garaza? Oce autom neko preko tebe dok setas Zmaj Jovinom? I pre svega, Novi Sad nije grad gde jednostavno mozes iskljuciti saobracaj oko suvoj jezgra grada jer je nakaradno pravljen i to ne samo u poslednjih 10god.
Btw, prilaz garazama nece narusiti mir ni sigurnost gradjana, neophodne su prosto i resice goruci problem grada. Problem je jedino sto su mogli ovo poceti pre 4-5god i raditi postpeno, jednu po jednu. A ne ovako, ako ja dobro razumeh, sve tri odjednom.

Alex
31/05/2022 11:02

Srpska Atina?? Davno prošlo vreme, danas obična selendra

Novosađanka
01/06/2022 01:01
Reply to  Alex

Zbog toga što su takvi kao ti,grad je posta SELENDRA..

Liftdžija
31/05/2022 23:54

Treba napraviti pokretne trake umesto kolovoza po centru i održavanje tih traka prepustiti meni.

Dragan
01/06/2022 08:49

Različito mišljenje nije uvek mržnja.Ja u odnosu na gradnju podzemnih garaža na glavi centra novog sada, mislim isto kao i oni, a nisam član nijedne partije ni pokreta.
Jednostavno imam oči i mozak
Ista greška se pravi sa gradnjom zgrade pravosudniih organa u grlu Novo Sada.
VOLIM Novi Sad i da mogu sve bih preduzeo da te gradnje obustavim!!!

Zapitam se
01/06/2022 09:47
Reply to  Dragan

Ovo je lepo rečeno, ne moramo da se mrzimo ukoliko različito mislimo. Na primer, iako sam gore komentarisao da ne mogu da razumem zašto se baš tu u sred centra gradi, ipak mogu da vidim određene prednosti tog parkinga, svidelo se meni ili ne, ima ih. Na primer, značilo bi mi bih kada bi se radilo na široj infrastrukturi grada, da ljudi osim centra imaju jos neke približno lepe lokacije, a ne da se sve koncentriše na uskom centru grada, a što se parkinga tiče, po meni bi bilo idealno da se izmesti negde dalje od centra, pa Bože moj,… Učitaj još »

Bosko
02/06/2022 15:51

Zašto se pravdate, kad i ovako radite šta hoćete!?