Foto: Instagram/zasofijinprvikorak

Sofija Markuljević je dvogodišnja devojčica iz Beograda za koju je skupljan iznos od 2,4 miliona evra za lek zolgensmu jer boluje od spinalne mišićne atrofije i koja je uspela da napreduje uprkos ne tako sjajnim dijagnozama. Sofija se sada našla pred novim izazovom, njena kičma se zbog rasta i slabosti mišića sve više krivi, pa devojčica već sada ima veliku skoliozu.

Sofija pre leka nije mogla da pomera ni ruke ni noge, a danas sedi samostalno, maše i sama drži glavu. Ipak, lekari su zabrinuti što tako mala već pati od skolioze i zbog toga bi mogla da se nađe na operacionom stolu.

Njeni roditelji oglasili su se tim povodom Iz Los Anđelesa, gde su bili na kontroli.

– Pozdrav dragi ljudi, nadamo se da ste svi dobro! Hteli smo samo da vas obavestimo da smo nedavno bili na kontroli u Los Anđelesu i da je Sofijin doktor veoma zadovoljan njenim napretkom… Ono što je trenutno veliki problem je njena kičma, koja se zbog rasta i slabosti mišića sve više krivi, pa Sofija već sada ima veliku skoliozu… Ukoliko se nastavi ovim tempom, očekuje je operacija… Ona svaki dan vredno vežba uz pomoć terapeuta, kao i mame i tate, i svim silama se svi trudimo da što više ojača… Pred nama je dug put, ali ne odustajemo jer znamo šta nam je cilj! Hvala vam, dragi ljudi, što ste još uvek uz nas… Šaljemo vam puno pozdrava – napisali su Sofijini roditelji na Instagramu.

Podsećamo, Sofija je bila prvo dete za koje je Srbija skupljala novac za skupi lek.

alo.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments