Foto: Privatna Arhiva, Dragana Udovičić, Printscreen/Facebook

Policija intenzivno traga za Janom Špoljar (13), Andrijanom Mandić(13) , Mejrom Dikulić (13) i Stefanom Tadićem (18), štićenicima Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici, koji su otišli iz ove ustanove.

Kako je objasnio direktor Dečijeg sela Mirko Jankelić, o slučaju je od prvog momenta obaveštena policija.

– Ovde je reč o samovoljnom napuštanju od strane četiri štićenika. J.Š. je 30. maja u 21 sat samovoljno napustila ustanovu, spakovala svoje stvari u ranac i otišla. Njen odlazak je primećen, vaspitači su je zvali telefonom, ali se veza prekinula. Policija traga, pregledaju kamere. Nadamo se da će svi naši štićenici biti pronađeni – kaže Jankelić i dodaje da su dve devojčice i tinejdžer otišli nezavisno od J. Š.

– Prema našim saznanjima drugi štićenici su zajedno.

Kako nezvanično saznajemo, Tadić je u emotivnojm vezi sa Dikulićevom, dok je Mandićeva njena drugarica.

STEFAN I MEJRAFOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Oni su nekoliko godina u Dečijem selu, dok je Jana tu svega nekoliko meseci i još uvek je u fazi prilagođavanja, ona i dalje ima kontakt sa ljudima koje je poznavala ranije pre nego što je smeštena u selo. Nije neobično da deca odlaze iz sela, naročito što je to ustanova koja nema ogradu, žicu, kapiju i katanac – priča izvor Kurira:

– Deca su smeštena po kućicama kako bi se stvorio osećaj porodičnog doma. Njih ne snimaju kamere, kućice se zaključavaju u 22 sata, a vaspitači danonoćno brinu o njima. Uprkos tome što štićenici ponekad odu, to se zaista ne dešava često i oni ovde imaju svu brigu i podršku. Svi su zabrinuti zbog ovih odlazaka – objasnio je izvor.

Kurir.rs / J.I.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments