Foto: Sunday Post

Javno preduzeće ,,Sportski i poslovni centar Vojvodina“ i ove godine organizuje SPENSOV NOVOGODIŠNJI DEČIJI FESTIVAL. Festival će se održati u Teatronu u prizemlju SPENS-a od 26. do 28. decembra u terminu od 17.00 do 19.00 časova.

Ove godine pozvali smo đake novosadskih osnovnih škola da učestvuju u humanitarnoj akciji prikupljanja poklona za počasnu gostujuću instituciju Festivala – DOM ZA DECU I OMLADINU OMETENU U RAZVOJU iz Veternika.

Planirano je da deca svojom pažnjom, lepim emocijama i ponekim darom u vidu SLATKIŠA, IGRAČKE (gumenih ili plastičnih, zbog dezinfekcije), LOPTE, VIJAČE, EDUKATIVNI i HIGIJENSKI PRIBOR obraduju decu koja su zbog pandemije bila oko 2 godine u izolaciji.

U pozivu koji smo uputili školama predložili smo da svaka škola može da formira svoj jedinstveni, zajednički paket, koji bi delegacija škole donela na SPENS, u Teatron, 26 – 28. 12. 2022. u periodu od 17.00 do 20.00 časova (dan po izboru).

Novi Sad je još ovaj mesec Evropska prestonica kulture. U tom duhu želimo da kod dece i mladih istaknemo važnost kulture darivanja, razvoja empatije, solidarnosti i humanosti.

Planiramo da i ove godine raznovrsnim programom kroz igru, pesmu i zabavu “napunimo” emocijama srca svih posetioca festivala, a to su bake i deke, mame i tate, drugari iz škole, komšije.

Za dobu atmosferu pobrinuće se deca iz: plesnog studija Zumba kids, Siti dens, Impuls, Mantok Internacional, škole muzike Melodis, dečijeg hora Zvončići, škole stranih jezika Speak up.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments