Foto: FIBA
Internacionalni turnir u basketu 3×3 “NOVI SAD ULTRA CHALLENGER 2022” biće održan 3. i 4. juna u Novom Sadu i okupiće 16 najboljih ekipa iz različitih zemalja sveta.

Odnedavno najbolji basketaši FIBA 3×3 rang Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović, Marko Branković i Mihailo Vasić biće deo takmičenja.

Osim ekipa Ub 3×3 i Liman 3×3, na turniru će nastupiti i Princeton (SAD), Riga (Letonija), Amsterdam (Holandija) i drugi. Dve najbolje ekipe izboriće plasman na Masters turnir u Lozani u avgustu 2022. godine.

Turnir u organizaciji basket kluba AVAI 3×3 održaće se na Trgu slobode.

Ovaj basket spektakl ima status FIBA challenger turnira, a najbolje rangirani igrači i ekipe na FIBA 3×3 listi zaigraće na specijalno napravljenom terenu u centru grada sa pratećim muzičkim programom, koji će atmosferu dovesti do usijanja. Tribine su kapaciteta 1300 posetilaca a publika koja ne bude našla mesto na tribinama moći će da prati basket i sa velikih ekrana postavljenih nadomak terena.

Generalni sponzor događaja je Ultra energy drink, dok su pokrovitelji turnira Ministarstvo omladine i sporta, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Novi Sad, a podršku su pružili Košarkaški Savez Srbije, Košarkaški savez Vojvodine i kompanija Ninamedia.
nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments