Foro: Pixabay

Novosadsko Sajmište dobiće u narednom periodu akva park, a JP Sportski poslovni centar Vojvodina raspisao je tender za izradu projektno- tehničke dokumentacije

Vrednost nabavke procenjena je na 3,5 miliona dinara.
Tender podrazumeva izradu dokumentacije za dva bazena sa vodenim atrakcijama u dve zone – zona sadržaja za decu i zona sadržaja za odrasle.
Zona sadržaja za decu treba da predvidi tobogane za decu sa prihvatnim bazenom i “splash area”, odnosno bazen za prskanje, koji ima malo stajaće vode, te je rizik od utapanja manji. On će biti rasprostranjen na približno 100 m2 i biće samo za mlađu decu.
Projektom je potrebno predvideti tri tobogana za decu sa potrebnom startnom platformom približne visine 4,5 metara sa prihvatnim bazenom površine približno 100 m2, dubine 1,2 metara. Takođe, projektom je potrebno predvideti i vodene atrakcije za decu – manji tobogan, tri pečurke, tri prolaza sa priskalicama i šest prskalica, piše eKapija.
U okviru Zone sadržaja za odrasle predviđeni su tobogani za odrasle sa prihvatnim bazenom i hidromasažni bazen.
Potrebno je predvideti dva ili tri tobogana različitih visina sa startnom platformom i svom potrebnom podkonstrukcijom. Visina startne platforme je od 13 do 18 m. Projektom predvideti prihvatni bazen približnih dimenzija 12 x 12 metara, dubine 1,2 metara.
Hidromasažni bazen treba da je približne površine 35 m2 i dubine 1,2 m sa minimum 7 sedećih masažnih mesta.
Rok za podnošenje ponuda je 12. januar 2022. godine.
Planom generalne regulacije dela SC Sajmište u Novom Sadu predviđena je gradnja akva parka, terena za mini golf, klizališta, novih sportskih terena, velnes i spa centra.
nsuzivo.rs
1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jaaaa
04/01/2022 13:54

Kakav sad park na sajmistu, zar nije receno da se pravi na klisi