Početak decembra je idealno vreme za kićenje jelke, a ukoliko već niste osmislili kakvu dekoraciju želite, predlažemo feng shui metodu koja priziva pozitivnu energiju u vaš dom.

Iako smo jelku poželeli da okitimo još pri početku jeseni i hladnog vremena, ipak smo uspeli da se strpimo do početka decembra kada ćemo zvanično ući u novogodišnju euforiju prisustvom lampica u celom domu.

Da biste Novu godinu dočeli u obilju blagostanja i pozitivne energije, za dekoraciju svog doma možete se poslužiti Feng shui metodama.

Prema kineskom horoskopu, zaštitnik 2022. godine je Vodeni Tigar. Na početku nove godine, trebalo bi privući njegovu pažnju zarad dobrobiti i sreće, a to možemo uraditi odabirom ukrasa za kićenje novogodišnje jelke!

Foto: CafeMom.com

Boja ukrasa je važna

Pripreme za novogodišnje praznike uveliko su počele. Ukoliko želite da ukrasite jelku po Feng Shui-u trebalo da birate ukrase u prirodnim bojama – tirkizna, plava, braon, boja peska, crna.

Foto: Pexels

Samim tim trebalo bi izbegavati blistave i sjajne boje za koje se veruje da bi mogle da uplaše Tigra i samim tim oteraju sreću i bogatstvo. To su crvene, ljubičaste i sve fluoroscentne nijanse.

Prirodna jelka

Privlačenju sreće neće pomoći samo odgovarajući odabir boja, već i stil dekorisanja doma. Tokom 2022. godine sve će biti u ekološkom maniru, stoga izbacite sve veštačko i umesto toga iskoristite ono što dolazi iz prirode- tkanine od pamuka, vune i lana, sobno bilje, predmete od keramike i gline, drvo.

Ukrase možete napravite i sami od papira koji već imate kod kuće, vate, vunice, kanapa, starih sijalica, cd-ova… Unesite prirodu u dom- ukrasite ga granama mirisnog četinara, šišarkama i bobicama. Neka sve bude u skladu i balansu sa prirodom, a sreću i blagostanje dočekajte u pozitivnom okruženju.

elle.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments