Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Nedelja mode u Srbiji je događaj koji dva puta godišnje prikazuje revije i prezentacije koji se koriste za isticanje dizajnerskih kolekcija za sledeću modnu sezonu. Jesenji Serbia Fashion Week započeće svečanim otvaranjem u sredu, 26. oktobra, u jedinstvenom prostoru Galerije Matice srpske i trajaće do nedelje, 30. oktobra.

Foto: Promo

Program jubilarnog 20. izdanja Serbia Fashion Week-a, jedine licencirane nedelje mode u našoj zemlji, objedinjuje modne revije domaćih i inostranih dizajnera, umetničke izložbe, seminare i predavanja eminentnih svetskih stručnjaka iz oblasti mode, marketinga i medija.

Čast da otvori manifestaciju pripala je dizajnerki Jeleni Malešević, koja će na ceremoniji otvaranja u Galeriji Matice srpske domaćoj publici premijerno predstaviti svoju novu kolekciju. Pored ove umetnice čije kreacije uvek ostavljaju bez daha, nove kolekcije u prostoru Muzeja Vojvodine predstaviće LacherMokoš Fashion, Emerik Fransoa, Station, Asja by Jelena Mladenović, Jovana Jerkić, Mirna Nađ, Alexander Bratsher

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

S obzirom da je SFW deo zvaničnog programa Evropska prestonica kulture – Novi Sad 2020, značajan deo jubilarnog izdanja posvećen je izložbama i seminarima među kojima se izdvajaju selekcija radova finalista takmičenja National Fashion Talent Designers Competition i finalista European Fashion Talent Designers Competition, izložba radova autora iz oblasti primenjenih umetnosti i dizajna, seminar Moda i Mataverse na kome će govoriti profesor Marcelous L. Džons, predsednik Evropskog konzorcijuma za novu modu i profesor Univerziteta  Panteon – Sorbona. Na jednom od seminara svoje bogato znanje učesnicima će preneti i gost iz Amerike, producent i inovator Roko Leo Gaglioti. Na jednom od seminara predavač će biti filmski i TV producent, osnivač i direktor Sarajevo, Croatia i United Kingdom Fashion Film Festivala Željko Ivanković, a publika će imati priliku da pogleda i selekciju nagrađenih filmova na pomenutim festivalima.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Jubilarno 20. izdanje ujedno predstavlja i prekretnicu posle koje ova manifestacija počinje da ispisuje novo poglavlje srpske mode, jer će se od naredne godine SFW organizovati u francuskoj prestonici, kao deo zvaničnog programa Paris Fashion Week-a, kao i u Novom Sadu gde je pre jedne decenije ova manifestacija ponikla i vremenom izrasla u najznačajniji modni događaj Jugoistočne Evrope i jednu od pet najznačajnijih nedelja mode u svetu.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments