Foto: Profimedia/Sipa Press

Od legendarnog fudbalera Siniše Mihajlovića, koji je preminuo danas u 53. godini, opraštaju se brojni prijatelji, saradnici i poštovaoci.

Siniša Mihajlović preminuo je posle teške borbe sa leukemijom u bolnici u Rimu.

Od Mihajlovića se oprostila i italijanska prva liga – Serija A.

“Serija A duboko je ožalošćena zbog smrti Siniše Mihajlovića, ikone fudbala i života. Njegova čista klasa kao fudbalera i trenera, njegova snaga i humanost su primer koji ostavlja neizbrisiv trag u italijanskom i svetskom fudbalu”, navodi se u objavi na Tviteru.

Oglasila se i Fjorentina, jedan od klubova koje je Mihajlović vodio kao trener.

“Fjorentina oplakuje smrt Siniše Mihajlovića. Uz njegovu porodicu i bližnje smo”, stoji u objavi.

Od Mihe se oprostio i Lacio, a predsednik Klaudio Lotito je naveo da je Siniša bio veliki ratnik na terenu i u životu.

“Njegova hrabrost na terenu bila je druga iza one koju je pokazao pred teškom bolešću, koja ga nikada nije oslabila duhom i tempom. Ovaj borac velikog srca ostavio je neizbrisiv trag u istoriji Lacija, ne samo zbog toga što je bio šampion Italije, već i zbog poruke nade koju je nosio do poslednjeg trenutka”,poručio je predsednik Lacija.

I Bolonja je uputila poslednji pozdrav Mihajloviću.

“Zbogom gospodine, zauvek ćeš živeti u našim srcima”, navode iz Bolonje

“Ćao Siniša”, ovim rečima orpostili su se od Mihajlovića iz Sampdorije, a poslednji pozdrav poslao je i Napoli.

Bivši fudbaler Zdravko Kuzmanović kaže za RTS da je bio u šoku kada je saznao da je preminuo Siniša Mihajlović. Zahvalan je što je imao mogućnosti da ga upozna i radi sa njim.

“Bio je veliki, veliki čovek, veliki gospodin. Sećam se još kada smo bili u reprezentaciji, kada mi je bio selektor, trener, samo imam velike pohvale, jer sam imao priliku da treniram sa tako velikim čovekom, da ga upoznam. Ostaće mi u dobrim sećanjima, mnogo sam ga cenio i voleo”, poručio je Kuzmanović.

FSS: Šampioni ne umiru

Tužna vest za srpski fudbal, region, Evropu i fudbalski svet – preminuo je Siniša Mihajlović, navodi Fudbalski savez Srbije.

“Fudbal je prerano ostao bez njegovog veličanstva, prvaka Evrope i sveta, jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji fudbala, igrača, trenera i selektora, čoveka koji je svojom karijerom ostavio dubok trag u istoriji srpskog i italijanskog fudbala”, navode iz FSS-a i dodaju:

“Dobio je Siniša mnoge bitke u životu, osvajao silne trofeje, činilo se da će dobiti i onu najvažniju, protiv teške bolesti, ali umrla je i nada. Ugasila se onda kada smo mislili da će svojom snagom, harizmom i optimizmom uspeti da po drugi put pobedi zloćudnu bolest. Nije, fudbalski svet je sada u suzama, ali Siniša ne bi voleo da se vide te suze. Šampioni ne umiru”

Fudbalski savez Srbije izražava najdublje saučešće porodici Siniše Mihajlovića. Neka mu je večna slava i hvala.

FOTO: EPA SERENA CAMPANINI

FK Crvena zvezda: Veliki zvezdaš i čovek sa neverovatnim srcem

Sa velikim žaljenjem obaveštavamo zvezdaše da nas je danas napustio legendarni Siniša Mihajlović, navodi fudbalski klub Crvena zvezda u kojem je i igrao legendarni Miha.

“Veliki zvezdaš i čovek sa neverovatnim srcem i snagom preminuo je u 53. godini života. Naš klub izražava najdublje saučešće porodici Mihajlović. Neka mu je večna slava”, navode u objavi.

Od Mihajlovića se oprostio i Dragan Džajić, čovek koji je tada golobradog Sinišu doveo u Crvenu zvezdu.

“Bio je vođa, neko ko je na terenu imao autoritet znanja, a van njega poštovanje svih, jer je čvrsto stajao iza svojih uverenja. Jedan je od najzaslužnijih za to što je Zvezda bila prvak Evrope i sveta. Ovo sve izuzetno emotivno doživljavam, jer sam poznavao Mihu od malih nogu. Pamtim ga kao golobradog klinca koji je imao samo jedan fudbalski san – da zaigra za svoju Crvenu zvezdu. Hvala mu za sve”, rekao je Džajić.

FK Partizan: Ostali smo bez velikog čoveka

Fudbalski klub Partizan oprostio se od legendarnog fudbalera Crvene zvezde i reprezentativca Siniše Mihajlovića, koji je preminuo od posledica leukemije.

“Uz veliko poštovanje za legendu jugoslovenskog fudbala i igrača Crvene zvezde, FK Partizan izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima Siniše Mihajlovića i saoseća u trenucima dubokog bola. Fudbalska javnost je ostala bez još jednog velikog čoveka i znalca”, saopštili su crno-beli.

Italijanska premijerka: Bio je primer i ohrabrivao mnoge

I premijerka Italije Đorđa Meloni uputila je poslednji pozdrav Mihajloviću.

“Borili ste se kao lav na terenu i u životu. Bili ste primer i ohrabrivali mnoge koji se suočavaju sa bolešću. Opisivali su Vas kao čeličnog čoveka, pokazali ste da imate veliko srce. Vi ste i uvek ćete biti pobednik”, navela je Melonijeva.

Ovo su potresne reči porodice Siniše Mihajlovića 

Porodica Mihajlović oglasila se saopštenjem povodom tragičnih vesti i prerane smrti Siniše Mihajlovića srpske i svetske fudbalske legende:

 Njegova supruga Arijana, sa decom Viktorijom, Virdžinijom, Miroslavom, Dušanom i Nikolasom, unukom Violantom, majkom Viktorijom i bratom Draženom, u tuzi saopštavaju nepravednu i preranu smrt svog muža, oca, uzornog sina i brata – Siniše Mihajlovića. Jedan izvanredan profesionalac, dostupan i dobar prema svima – navodi se u objavi porodice i dodaje:

FOTO: PROFIMEDIA/ALFREDO FALCONE / LAPRESSE

– Hrabro se borio protiv strašne bolesti. Zahvaljujemo se lekarima i medicinskim sestrama koji su ga pratili godinama, sa ljubavlju i poštovanjem, posebno dr Frančeska Bonifazi, dr Antonio Kurti, prof. Alesndro Rambaldi i dr Luka Marčeti. Siniša će uvek ostati sa nama. Živimo sa svom ljubavlju koju nam je on pružio – istaknuto je u saopštenju koje su preneli italijanski mediji.

Poruke upućene Siniši Mihajlovići


rts.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments