Foto: Eurovisionworld

U Liverpulu je održan žreb za ovogodišnju „Pesmu Evrovizije“ kojim je utvrđeno u kojem će od dva polufinala nastupati ovogodišnji takmičari. Predstavnik Srbije će nastupiti u prvom polufinalu koje se održava 9. maja.

U Liverpulu, gradu domaćinu ovogodišnje „Pesme Evrovizije“, održan je žreb za raspoređivanje učesnika po polufinalima na ovogodišnjem festivalu koji će se održati od 9. do 13. maja.

Na ovogodišnjem „Evrosongu“ takmičiće se predstavnici 37 zemalja, a Velika Britanija, Francuska, Španija, Nemačka i Italija, kao i prošlogodišnji pobednik Ukrajina, nastupiće direktno u finalu.

Preostale zemlje, među kojima je i Srbija, raspoređene su u dva polufinala. Predstavnik Srbije nastupiće u prvoj polovini prvog polufinala koje će biti održano 9. maja.

Osim Srbije, u prvom polufinalu nastupiće još 14 takmičara iz Letonije, Irske, Norveške, Portugalije, Hrvatske, Malte, Švedske, Moldavije, Švajcarske, Izraela, Holandije, Finske, Azerbejdžana i Češke.

U drugom polufinalu takmičiće se predstavnici 16 zemalja: Jermenije, Kipra, Rumunije, Danske, Belgije, Islanda, Grčke, Estonije, Albanije, Australije, Austrije, Litvanije, San Marina, Slovenije, Gruzije i Poljske.

Kada je reč o finalistima, žrebom je utvrđeno da će Nemačka, Francuska i Italija glasati u prvom polufinalu, dok će Ukrajina, Španija i Velika Britanija glasati u drugom polufinalu.

Srbija u martu bira svog predstavnika, a sve pesme biće sutra zvanično puštene.

rts.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments