Foto: elements.envato.com

Poznato je da je pica “lična karta” Italije. Ali, manje je poznato da je najbolji pica-majstor na svetu Srbin, Beograđanin. Recept za picu ne postoji, iskustvo je ključ, poručuje Goran Abramović.

Goran Abramović osvojio je prvo mesto na svetskom takmičenju u pravljenju tradicionalne napolitanske pice.

„Prošle godine sam postao svetski šampion u Napulju za tradicionalnu picu Napolitanu, pravio sam picu Margaritu. U novembru je tradicionalno u Portu održana svečanost za svetske šampione, gde sam bio pozvan i gde sam pobedio”, rekao je Goran Abramović.

Dodaje da su među takmičarima u pitanju nijanse, kao i da je važno da se tog dana poklope kockice, da bude vaš dan i sve kako treba i da rezultatima pokažete da li ste najbolji ili niste.

„Recept za picu ne postoji, iskustvo je ključ. Vreme za koje radite picu je ključ vašeg uspeha. Prva i velika stvar za dobru picu je testo, najveća tajna je osećaj za testo. Zatim, namirnice koje koristite treba da budu kvalitetne, bitna stvar je pica-peć i naravno pica-majstor koji pravi proizvod nazvan pica”, istakao je Abramović.

rts.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments