Foto: Screenshot

Most u Demokratskoj Republici Kongo srušio se kada su se zvaničnici okupili da ga otvore, navodi lokalna novinska agencija Kama Pres. Snimci nesreće kruže društvenim mrežama na kojima se ljudi rugaju kvalitetu gradnje.

Mali most je izgrađen da bi pomogao meštanima da pređu reku tokom kišne sezone. Privremena konstrukcija koja je bila tu pre mosta često se lomila, navodi agencija u svom izveštaju.

Jedan od video snimaka prikazuje zvaničnike kako stoje na mostu da bi ga zvanično otvorili tokom zvaničnog događaja. Inauguracija bi bila završena presecanjem crvene vrpce vezane na jednom kraju mosta.

Ali čim je jedan od delegata, izvadižla makaze da preseče vrpcu, most je podlegao pritisku zvaničnika. Na snimku se vidi da žena traži pomoć i spremna je da skoči na sigurno.

Osoblje obezbeđenja došlo je na lice mesta i sklonilo ženu sa mosta koji je padao.

Ostali članovi zvanične delegacije su ostavljeni da vise, ali na sreću nisu pali na zemlju. Drugi se odmah vide kako žure da pomognu zaglavljenim zvaničnicima.

Incident se dogodio prošle nedelje, navodi iHarare. Most se srušio i razbio na dva dela.

-Nemojte se iznenaditi ako je cena ovog mosta veća od milion dolara novca poreskih obveznika- napisao je jedan od korisnika Tvitera.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments