Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na drugoj večeri 19. izdanja “Srpske nedelje mode- Serbia Fashion Week” novosadskoj publici i ljubiteljima visoke mode predstavili su se dizajneri iz zemlje i inostranstva. 

Revije Milice Tričković i Jelene Zorić, Silvane Tošić, Katarine Vidović, SKiN IT Fashion Grkinje Georgie Chioni, Kristine Marović iz Crne Gore, Imane Belmkaddem iz Maroka i Marije Šabić oduševile su prisutne u auli Novosadskog sajma.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Skoro svi dizajneri su inspiraciju za svoje kolekcije crpeli iz kulturnog nasleđa zemalja iz kojih potiču, spajajući moderne i tradicionalne elemente. Tako smo u kolekciji Kristine Marović mogli da vidimo narodnje nošnje balkana koje su se nosile do Prvog svetskog rata sa karakterističnim frizurama koje su opisivale duh vremena, a reviju je pratila tradicionalna muzika. Marokanka Imane imala je dva dela dela svoje kolekcije- jedan je bio inspirisan slikama svoje majke i nazvan je “Sanjajući o Maroku”, dok je drugi deo bio inspirisan marokanskim motivima i tradicionalnom tkaninom poznatijom kao vinčif.

Modele su na revijama Marije Šabić i Milice Tričković nosili influenseri i novinari. Posebno su se izdvojili novinarka Blica Dafina Dostanić, novosadska novinarka britkog jezika Nikea Vučetić, voditelj i model Zoran Ćumura, koji su dobili ovacije za nošenje alternativne mode inspirisane radovima umetnice Jice (Yica) Đurić iz Beograda, koja je živela u Italiji i Japanu, a skrasila se u Valensiji.

Novosadska novinarka Nikea prošetala je na pisti 19. izdanja Serbia Fashion Week-a; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Večeras se na pisti očekuju revije Latinke Đorđević, Valentine Dukić, Boška Jakovljevića, Jelene Malešević, mađarskog brenda ZIA Budapest i Carmichael Bybield iz Holandije.

Ivona Karan

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments