Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Osvrćući se na godinu za nama, gradilo se više nego ikad, završavali stari i počinjali novi veliki infrastrukturni projekti. Otvaranjem petlje kod Pakovraća, auto-put “Miloš Veliki” bliži je Požegi za 11,5 kilometara.

-Ova deonica od Čačka do petlje Pakovraće je jako važna i na onih 350 kilometara auto-puteva koje smo izgradili za našu zemlju, za naš narod, sada dodajemo i ovo- rekla je premijerka Ana Brnabić.

S druge strane, na severu zemlje, intenzivno se radi na završetku brze saobraćajnice Surčin – Novi Beograd, koja, prema najavama treba da bude otvorena u martu, a žiteljima Zemuna i Novog Beograda približiće auto-put “Miloš Veliki”.

Obnova puteva u istočnoj Srbiji od presudnog je značaja za opštine Golubac, Veliko Gradište, Donji Milanovac, Negotin i Kladovo. Na trasi Moravskog koridora, radi se od Kraljeva ka Čačku, a na 30 kilometara dugoj deonici biće izgrađeno 30 objekata.

-Do kraja marta, odnosno početka aprila biće završen deo od Pojata do Makrešana, to je nekih 18-19 kilometara, to znači malo pre Kruševca. A do kraja septembra biće završen deo do Koševa. To je iznad Kruševca, tako da će Kruševac biti spojen auto-putem do kraja septembra- kaže resorni ministar Goran Vesić.

Putovanje od Loznice do Beograda za sat i deset minuta biće rezultat izgradnje 77 kilometara dugog puta od Loznice preko Šapca do Rume.

Problemi u izgradnji su se nizali, od eksproprijacije, nedostatka radne snage, globalne krize. Ipak, mašine nisu stale, buši se tunel kroz Frušku goru, gradi se most na Dunavu u Novom Sadu, a izmeštanjem tranzitnog saobraćaja iz prestonice, očekuju se delimično rešavanje problema gužve i aero-zagađenja, otvaranjem obilaznice oko Beograda.

-I pored svih takvih okolnosti i u takvim vremenima Srbija ima snage da radi i da gradi, da otvara nove puteve da gradi u ovom trenutku deset brzih saobraćajnica i auto-puteva u svojoj zemlji- naglasio je predsednik Aleksandar Vučić.

-Već prvog juna će biti završen deo obilaznice oko Beograda do Bubanj potoka- tvrdi Vesić.

Godina ključna za železnički saobraćaj

Prošla godina predstavlja prekretnicu u železničkom saobraćaju. Nakon više decenija propadanja železničke infrastrukture, od šest miliona putnika, više od dva miliona njih “letelo” je “Sokolom” na deonici pruge za velike brzine od Novog Sada do Beograda.

-Ovo je toliko velika stvar za nas, mi ćemo u Subotici biti za sat i sedam-osam minuta. Samo da imate to u vidu da ste na Paliću za sat vremena, a odatle do Budimpešte za sat i po vremena- rekao je Vučić.

Radovi na deonici od Novog Sada do Kelebije su u toku. Tokom 2022. završeno je gotovo 40 odsto radova, a rok za završetak pomeren je na avgust 2025. Krajem januara, kako je najavljeno iz resornog ministarstva, sledi potpisivanje ugovora sa EU, vrednog 2,2 milijarde evra, za izgradnju pruge za velike brzine od Niša do Beograda.

-Gradimo nešto što na ovom delu Balkana nije do sada građeno, koristimo međunarodna iskustva- objašnjava inženjer na projektu Dragan Gligotov.

Sredinom godine otvoren je aerodrom Rosulje u Kruševcu. Više od šest miliona putnika prošlo je kroz aerodrom “Nikola Tesla” na kojem je tokom cele godine rađeno na proširenju i rekonstrukciji. Od aprila radi novi terminal – to će dodatno, po završetku svih radova, otvoriti vrata beogradskog aerodroma – za više od 15 miliona putnika godišnje.

-Vidite da ‘Er Srbija’ uvodi sledeće godine 21 novu redovnu liniju. Sada se vidi koliko je ta nacionalna kompanija važna za razvoj avio-saobraćaja- smatra ministar Vesić.

Foto: Air Serbia, Instagram/screenshot

Direktne strane investicije prešle su u 2022. godini četiri milijarde evra, najavljeno je ulaganje više od dve i po milijarde evra iz budžeta u završetak postojećih projekata. Osim puteva, pruga, završavale su se fabrike, institucije.

U Kragujevcu je otvoren Objekat 2 Državnog data centra. Klinika za kardiovaskularne bolesti “Dedinje 2” na 14.000 kvadratnih metara otvorena je u martu za pacijente sa kardiološkim i vaskularnim bolestima. U 2022. otvoren je i renovirani deo Kliničkog centra Srbije.

rts.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dule
03/01/2023 13:18

Sve što se gradilo ,gradi se i dalje jer ništa nije završeno, a sve košta 5 puta skuplje nego bilo gde u svetu