Slobodan Malešić, Foto: Zorana Jevtić
Kada bi uhapšenog generala policije Slobodana Malešića stavili na optuženičku klupu, objektivno bi se mogao suočiti sa samo dve optužbe: lojalnost državi i profesionalno i savesno obavljanje funkcije načelnika policije.

Nakon što je njegov korumpirani prethodnih Šušnjić transformisao PU Novi Sad u kurirsku ispostavu klanova i otuđenih centara moći, Malešić je u kratkom roku uspeo da povrati ugled i renome službi, ali i da postigne zavidne rezultate uprkos nezavidnoj startnoj poziciji.

-Iza pokušaja da se klimavim “dokazima” koji nisu ni predočeni, kriminalizuje, satanizuje i oblati ovaj vrsni general u policiji sa besprekornom biografijom stoje kriminalci udruženi sa delom policijskih struktura koji je u Novom Sadu na vlasti preko dve decenije – navode naši sagovornici.

Upravo je on praktično razbio Kavački klan koji je vršljao Novim Sadom, a istovremeno je imao presudnu ulogu u razotkrivanju i razbijanju kriminalne osovine Šušnjić – Elez – Dijana Hrkalović.

Gotovo sva teška krivična dela izvršena tokom njegovog mandata su ekpresno rasvetljena, a zaštićenih nije bilo.

Zanimljivo je međutim da je, uprkos svim rezultatima, a naročito nakon udara na ekspozituru Kavačkog klana, Malešić bio stalna meta Đilasovih tabloida i televizija koje su na dnevnom nivou servirale gnusne laži i podmetačine na njegov račun. Jasno je da su na diskreditaciji Malešića radili oni kojima Velje Nevolje i Elezi odgovaraju na slobodi, a ne iza rešetaka.

-Posebno je simptomatično što se on istakao u borbi protiv klana Veljka Belivuka, a, sa druge strane, mnogi policajci koji su pomagali tom klanu u međuvremenu su ili vraćeni na funkcije ilisu avanzozvali u službi.

Isto je tako jasno da ne postoji krivično delo koje je izvršio Malešić, ali da postoji jasna potreba duboke države i otuđenog dela MUP-a i sistema uopšte da bude sklonjen, ukaljan i žigosan.

Da je reč o opasnoj nameštaljci, naši sagovornici su sasvim uvereni, a o tome postoji i čvrst dokaz.

– Postoji snimak koji će to dokazati. Otkako je postavljen na tu poziciju retrogradne strukture u MUP-u mu smeštaju. Razlog je očigledan: ušao je u otvorenu borbu protov kriminalnih klanova – tvrde naši izvori.

Ta logika je prosta, jer se upravo on svojim znanjem, autoritetom i stavom našao na putu te duboke države u njenim kriminalnim i zavereničkim namerama.

Baš zato je ovo hapšenje sramota za koju se nadamo da će biti uskoro ispravljena, a u interesu Novosađana i države, jer su trenutna dešavanja protiv nje.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ducka
06/04/2022 08:56

Jesi li ti 24 sata sa njim kad tacno znas sta je uradio, a sta nije???
Pustite organe da rade svoj posao. Zasto uvek pritisak na njih?
Vratite se novinari. Odlepicemo od ovih spinera.