Gradska uprava Novog Sada na čelu koje je već treći mandat za redom na čelu vojvođanske prestonice samo u rekonsktrustrukciju udruženja kao I klubova za penzionereuložila preko 40,000,000 dinara I to od 2016.godine. 

Da im život bude lagodniji

I sam gradonačelnik Vučević je u više navrata isticao da se Grad trudi da pomogne najstarijim sugrađanima te da ulaganja su ulaganja u domove značajna kako bi im živote učinila lagodinijima.

Tako je u poslednjih pet godina renovinrano Sedište udruženja penzionera u Poštanskoj 3. Kroz tradiciju dugu više od 7 decenija, Udruženje se suočavalo sa brojnim problemima i nedaćama. Danas, u saradnji sa brojnim gradskim institucijama, omogućava mnoge pogodnosti, a Grad Novi Sad omogućio je renoviranje prostorija.

Izvedeni su radovi na sanaciji i uređenju suterena, prizemlja i rekonstrukciji i adaptaciji tavana – pretvaranje u poslovni prostor. Radovi na ovom objektu vršeni su i pre 2016. godine, a kompletno je sređeno dvorište. U toku su radovi na rekonstrukciji i adaptaciji prizemnog dela dvorišnog dela objekta. Urađeno je, takođe, i opremanje prostorija nameštajem i opremom.

Za poslednjih pet godina uloženo je oko 40.000.000 dinara. Trenutno su nastavljeni radovi u prizemlju dvorišnog dela objekta u vrednosti još oko 17.000.000 dinara.

U periodu od 2019. godine do 2020. godine urađena je rekonstrukcija i adaptacija za potrebe Udruženja penzionera – mesne organizacije Budisava. Objekat je kompleno opremljen, a izvedeni radovi bili su u vrednosti od 12.000.000 dinara.

Urađena je i potpuna rekonstrukcija objekta koje koristi Udruženje penzionera – mesna organizacija Kisač.

Sređene gasne instalacije

Pored rekonstrukcije obezbeđeno je posebno elektro brojilo i priključak na gasnu mrežu. U toku je izrada projekta rekonstrukcije objekta mesne zajednice i parternog uređenja zajedničkog dvorišta. Vrednost radova, opremanja, priključaka i uvođenja gasne instalacije u objekat oko 7.000.000 dinara.

Takođe, urađena je i rekonstrukcija objekta Udruženja penzionera – mesna jedinica Bukovac, izgrađen je je novi objekat za Mesnu zajednicu Sajlovo i u okviru koga se nalaze i prostorije namenjene Udruženju penzionera, kao i sanacija objekta koje koristi Udruženje penzionera – mesna organizacija Futog u vrednosti od 3.000.000 dinara.

Novi domovi za penzionere

Pored radova na objektima koje koriste razna penzionerska udruženja Grad Novi Sad ulagao je prethodnih godina i u Domove za penzionere.
Tako su završeni radovi na izgradnji novog objekta Doma penzionera u Kaću, a objekat je kompletno opremljen nameštajem. U toku su radovi na parternom uređenju prostora oko objekta – dvorišta. Izgrađen je kompletno nov objekat površine 550 m2 – prizemlje i sprat, kompletno je uređen i opremljen i završava se uređenje dvorišta, postavljanje ograde i kapije. Ukupna vrednost radova: oko 70.000.000 dinara.

Takođe, urađen je i idejni plan za novi objetak Doma penzionera u Ledincima, a radovi su planirani za 2022. godinu. Vrednost ove investicije je 10.000.000 dinara.

Briga I o kulturnom životu najstarijih

Da je Novi Sad prava Evropska prestonica kulture govori i činjenica da se brine i o kulturnom životu najstarijih.

Tako je u godinama za nama završena rekonstrukcija sanaciji i adaptaciji objekta Doma kulture, u kojem se nalaze i prostorije kluba penzionera. Prostorije koje koristi Udruženje penzionera – mesna organizacija Kovilj su kompletno rekonstruisane, sanirane i potpuno opremljene, a u toku je parterno uređenje dvorišta.
Takođe, u toku su radovi na rekonstrukciji objekta Doma kulture, u okviru koga se nalaze i prostorije koje koristi Udruženje penzionera – mesna organizacija Stepanovićevo.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments