Foto: nsuzivo.rs

Galerija Matice srpske povodom novogodišnjih i božićnih praznika ljubiteljima umetnosti daje ideju za idealan poklon.

– U muzejskoj prodavnici može se kupiti, pored velikog izbora umetničkih knjiga i suvenira sa motivima dela iz kolekcije, poklon-vaučer za individualno stručno vođenje kroz aktuelnu izložbu Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti ili Stalnu postavku srpske umetnosti od 18. do 20. veka. Takođe, za porodice smo pripremili poseban poklon-vaučer za Avanturu za velike i male gde roditelji sa decom uz vođstvo muzejskog edukatora mogu da se upoznaju sa životom i delom Uroša Predića – stoji u saopštenju Galerija Matice srpske.

Izložba Uroša Predića “Život posvećen lepoti i umetnosti”; foto: nsuzivo.rs

Galerija Matice srpske i Muzička omladina Novog Sada zajedno organizuju Novogodišnji koncert klasične muzike za decu Deca deci. Koncert će biti održan u Galeriji Matice srpske u subotu, 24. decembra u dva termina: 11.00 i 12.00 sati. Prijave su obavezne.

U subotu, 24. decembra održaće se kreativna radionica za srednjoškolce i studente Predić kao strip junak od 14.30 do 16.00 sati u Galeriji Matice srpske u saradnji sa umetnikom Miletom Poštićem.

Tokom vikenda održaće se kustoska vođenja kroz izložbu Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti u nekoliko termina. U petak, 23. decembra priču o izložbi možete čuti u tri termina: u 13.00, 17.00 i 19.00 sati. U subotu, 24. decembra kustoska vođenja Gorana Vujkova će se održati u dva termina: 13.00 i 17.00 sati, kao i u nedelju, 25. decembra kada će kroz izložbu voditi Milica Milošević.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments