STEŽU OBRUČ I NE BIRAJU SREDSTVA Sve brutalniji napadi na Vučića zbog Kosova i Rusije: ALIJIN MUDŽAHEDIN drži Srbima predavanja iz patriotizma, iznoseći 15 besmislica i neistina protiv predsednika Srbije! Već deset godina se promoviše kao nezavisni tumač prilika

Foto: Ilustracija
Napadi na Srbiju zbog samostalne i nezavisne politike u vezi sa Kosovom i neuvođenjem sankcija Rusiji postaju sve brutalniji i perfidniji. Najnoviji klevetnički udar izveden je preko Dževada Galijaševića, bivšeg borca Alije Izetbegovića, koji se u medijima u Srbiji i regionu više od 10 godina promoviše kao nezavisni, ali navodno objektivni tumač političkih i bezbednosnih prilika na Balkanu.

Pridružio se neprijateljima Srbije, trenutak nije slučajan

Međutim, u trenutku kada se Srbija nalazi ne meti zapadnih supersila, kao jedina država u Evropi koja odbija da uvede sankcije Rusiji, i kada odbija ultimatume za priznavanje Kosova, bivši Alijin borac se pridužio neprijateljima Srbije, iznoseći niz od preko 15 besmislica i neistina protiv predsednika Aleksandra Vučića. Njegove optužbe protiv Vučića i Srbije, nisu objavljene slučajno, baš u trenutku kada sve najmoćnije države Zapada sprovode kampanju prisiljavanja Srbije da uvede sankcije Rusiji i prizna Kosovo.

Foto: Mario Salerno/European Western Balkans

Optužbe zbog Otvorenog Balkana do odnosa sa Crnom Gorom

Kako je došlo do toga da nam bivši mudžahedini drže predavanja iz srpskog patriotizma, i određuju kakvu državnu politiku treba da vodi Srbija? I ko Srbiji može postaviti pitanje o državnoj politici i suverenom odlučivanju o svim bitnim nacionalnim pitanjima? Sve optužbe, od Otvorenog Balkana, preko odnosa sa Crnom Gorom, Republikom Srpskom, statusom Kosova i Rusijom, sračunate su s ciljem da naruše stabilnu poziciju Srbije, kako u odnosu na sankcije, tako i u odnosu na pitanje Kosova, i zaštitu Srba u regionu.

Srbija izdvaja ogromna sredstva za pomoć lokalnim samoupravama

Optužbe da se Srbija ne bori za Kosovo i da ne pomaže Crnoj Gori i Republici Srpskoj kada Srbija izdvaja ogromna sredstva za pomoć njihovim lokalnim samupravama, kada im gradi škole, vrtiće, mostove, i kada uprkos svetskoj krizi, zbog sukoba u Ukrajini nastavlja da jača i da se razvija nisu slučajne. Može se zaključiti da je upravo jačanje Srbije od dolaska Vučića na vlast, i njegova beskompromisna borba za interese Srba na Kosovu i u celom regionu trn u oku, mnogim liderima iz okruženja, ali i njihovim zapadnim patronima. Najnoviji napadi nisu neočekivani, oni su deo dublje strategije, koja je pripremana godinama. Optužbe su perfidne i usklađene su sa strategijom vođenja širokopojasne kampanje protiv Vučića u kojoj učestvuju mnogi igrači, koji naizgled imaju različite poglede, ali imaju iste uloge.

Alija i Bakir Izetbegović; foto: Printscreen/Ilustracija

Štitimo svoje interese

– Jedan deo javnosti u Srbiji Vučića optužuje da politiku vodi uz pomoć Srba iz Republike Srpske, da bi na taj način izazvali nezadovoljstvo kod građana Srbije, a sa druge strane, tvrdnje da je Srbija izdala Republiku Srpsku, Kosovo i Crnu Goru treba da dovedu do razočaranja izbeglica i doseljenika iz BiH, Crne Gore i Kosova. Isto kao što jedan deo javnosti traži da se sankcije Rusiji uvedu odmah, a drugi deo traži da se ne uvedu nikad, a i jedni i drugi navijaju za to da Srbija bude što slabija – kažu čitaoci našeg portala.
Postavlja se pitanje na osnovu kojih argumenata Alijin mudžahedin optužuje Srbiju, kada je Srbija jedina zemlja koja nije uvela Sankcije Rusiji, mada je najveće svetske supersile na to primoravaju svakog dana,  a istovremeno ignoriše činjenicu da se među državama koje su uvele sankcije nalazi se i Bosna i Hercegovina?

Foto: Printscreen

Najmanje pet lidera u region kojima ne odgovara uspon Srbije

Kada se sve to ima u vidu, postavlja se pitanje ko naručuje takve tekstove i da li je zaista moguće da su Srbi narod bez imalo pameti, bez imalo svesti i razuma kada Alijin mudžahedin ide po našim televizijma i piše tekstove po našim portalima, i drži nam predavanja iz patriotizma, vođenju države i zaštiti državnih i nacionalanih interesa, i određuju kakvo državnu politiku treba da vodimo?
Spisak mogućih naručilaca je širok. Pored međunarodnog, antisrpskog faktora, ima najmanje pet lidera u regionu kojima ne odgovara ekonomski i politički uspon Srbije, i koji žele da je destabilizuju i oslabe, i da oslabe Vučića.

Katarina Anđelić

Tagovi:

Podeli vesti:
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti