Foto: The Indian Express

Tri puta godišnje Merkur se kreće retrogradno na našem nebu. Svi zanmo da nas tada očekuju kašnjenja i frustracije. Ali, ovo je i dobar period za razmišljanje o prošlosti. U ovo vreme slučajnosti su i više nego moguće.

Merkur će svojim prvim retrogradnim hodom ove godine krenuti 13. januara i to sve do 3. februara. Merkur je planeta komunikacije– pisanje, slušanje, čitanje, govor, a utiče i na sve aktivnosti koje su povezane s komunikacijom, poput pregovaranja i potpisivanja ugovora. Merkur takođe vlada putovanjima, poštom. Kad je retrogradan, pokušajte da budete fleksibilniji i strpljiviji. Razmišljajte o prethodnim planovima i projektima i dobro ih proučite, ali sačekajte dok Merkur opet ne bude direktan za preduzimanje bilo kakve akcije.

Ovog puta retrogradni Merkur je u Vodoliji i Jarcu, te nas očekuje tranzit u dva potpuno suprotna znaka. Vodolija je vizionar, a Jarac radoholičar. Vodolija voli promene, dok Jarac uživa u postojećem stanju. Imaju sličan cilj, ali drugačija sredstva pomoću kojih do njega dolaze. Očekuje nas buran period, pa se pripremite na vreme. Ovaj položaj Merkura će nas naterati da preispitamo šta ne funkcioniše u našim životima.

almanac/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments