Foto: nsuzivo

Meteorolog Đorđe Đurić najavio je da nas do kraja nedelje očekuje prijatnije vreme, da bi početkom naredne mogli da očekujemo porast temperatura i novi toplotni talas.

Nakon dugog toplotnog talasa koje je zahvatilo Srbiju, konačno možemo da odahnemo uz prijatnije temperature do kraja nedelje, pa nas za vikend očekuje oko 25,26 stepeni.

Foto: screenshot

“Pred nama je pravi letnji prijatan dan, bez vrućina. Osvanulo je lepo, prohladno jutro. Današnja najviša dnevna temperatura biće oko 30 stepeni, što je i prosek za ovo doba godine”, rekao je meteorolog Đorđe Đurić i dodao:

“Nažalost, sutra sledi nova promena vremena. Doći će do naoblačenja i zahlađenja. Dobra vest je da će u većem delu Srbije biti suvo pre podne. Pojavili su se naslovi da će pojaviti slični slučajevi kao od pre neke večeri. Na sreću, neće biti tako kad je Beograd u pitanju. Padavine će se pred sam kraj dana pojačati na jugu i istoku zemlje. I tu treba biti na oprezu jer se očekuje i do 20mm kiše. Da istaknem i to da će od sutra temperatura biti u padu, kao i da će severo-zapadni vetar biti u pojačanju. Za vikend možemo da očekujemo smenu oblaka i sunca, sa tim što će oblačnost biti velika u subotu i nešto više padavina. Biće poprilično sveže zbog vetra. Za vikend na jugu i jugoistoku temperature će biti prave jesenje, neće preći 20 stepen. U Vojvodini za vikend oko 25, 26 stepeni”, rekao je Đurić.

Sledeće nedelje nas očekuje toplije vreme a krajem nedelje i novi toplotni talas.

“Od ponedeljka će biti znatno više sunca. Početkom sledeće nedelje ćemo uživati u sunčanijim intervalima. Tokom dana će biti umereno topl, oko 25 stepeni i onda nam pre svim prognozama sledi novi toplotni talas”, rekao je Đorđe Đurić.

mondo.rs/nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments