Foto: Country Living Magazine

Univerzitet Harvard objavio je veliku studiju o tome šta muškarce čini srećnijim. Zaključak koji se nameće je da su “mamini sinovi” mnogo uspešniji u poslu i zarađuju više od muškaraca koji nisu imali toliko prisan odnos sa svojim mamama u detinjstvu.

Ovo istraživanje je započeto davne 1938. godine, a prati 268 studenata muškog pola u rasponu od ranih do starijih godina. Testiranja se objavljuju svake dve godine i bez sumnje je jedna od najdužih i najdetaljnijih studija ljudskog razvoja u istoriji.

Foto: Nature’s Way

Razlika u plati maminih maza i normalnih studenata je u proseku nekih 87 hiljada dolara po godini. Takođe, studija je dokazala da muškarci koji su imali prisan odnos sa svojom majkom mnogo uspešniji u karijeri kako godine prolaze. Uz to, ako su imali loš odnos s majkom povećan je rizik demencije u kasnijim godinama.

Povezanost odnosa mladog muškarca sa svojim ocem s poslovnim uspehom ne postoji. Dobra veza sina i oca kasnije u životu se manifestuje višim nivoom zadovoljstva životom i smanjenim nivoom teskobe.

Muškarci koji unose veće količine alkohola su najnesrećniji, kod njih je viši nivo smrtnosti, razvoda, depresije i nervoze. Liberalni muškarci konzumiraju više seksa i najvažnije od svega, visok IQ nije povezan s visokom platom.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments