Foto: McGill University

Novorođenče plače dva sata dnevno u proseku. Bez obzira na detetovo raspoloženje, možete računati na jednu stvar: beba će u prvim mesecima plakati više nego što očekujete. Nedavna studija objavljena je u časopisu The Journal of Pediatrics i otkrila je u kojim zemljama deca najviše plaču. 

Naučnici su sastavili lestvice koje ukazuju na normalnu količinu plača beba u prva tri meseca i analizirali nekoliko drugih istraživanja u koja je bilo uključeno 8700 beba širom sveta.

Foto: GettyImages/Baptist Health Blog

Otkrili su da bebe plaču oko dva sata dnevno tokom prvih šest nedelja. Trajanje plača se postupno smanjuje na oko sat vremena dnevno. Međutim, naučnici su zaključili da geografija igra veliku ulogu u tome koliko će svaka beba plakati. Prema rezultatima, bebe u Italiji, Velikoj Britaniji, Kanadi i Holandiji plaču najviše, dok su bebe u Nemačkoj, Danskoj i Japanu posebno tihe bebe.

Bebe u Italiji, Kanadi i Velikoj Britaniji najviše su imale grčeve, koje se mogu prepoznati po tome da beba plače tri sata dnevno, najmanje tri dana nedeljno.

nsuzivo.rs

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Edi
01/10/2022 14:33

Uvek bili i ostali p…..