Foto: Screenshot

Danilo Šuković rođen je 2008. godine. Početkom 2021. godine utvrđeno je da Danilo boluje od Hodgkin Lymphoma CS IV.

Od tada je lečen na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. PET/CT rađen u avgustu 2021. godine ukazao je na potpunu remisiju bolesti. U novembru 2021. godine sprovedena je visokodozna hemioterapija. PET/CT koji je rađen u oktobru 2022. godine ukazao je na perzistentnu cervikalnu limfadenopatiju i progresiju nalaza u abdomenu. Konzilijum lekara doneo je odluku da se lečenje nastavi primenom bentuksimab- vedotina.

Nakon konsultacija sa lekarima Univerzitetske klinike u Bolonji, Danilova majka je odlučila da njegovo lečenje nastavi  u toj Klinici zbog čega su 16. januara 2023. godine hitno otputovali u Italiju. Planirano je da Danilo primi 3 ciklusa terapija, a nakon terapija i transplantaciju.

Za nastavak Danilovog lečenja u inostranstvu neophodna su značajna finansijska sredstva koja Danilova samohrana majka nije u mogućnosti samostalno da obezbedi pa joj je potrebna pomoć svih ljudi dobre volje kako bi pomogli Danilu da pobedi opaku bolest i iz ove borbe izađe kao pobednik.

Foto: Screenshot

S tim u vezi se večeras u Beočinu u Sportskom centru organizuje humanitarna utakmica. Predigra počinje u 18.20 časova između KK Beočina.

Sve posetioce očekuju gosti iznenađenja – proslavljeni reprezentativci Srbije.

Ko nije u mogućnosti da prisustvuje, ovo je žiro račun na koji možete uplatiti sredstva.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments