Foto: I. Bakmaz
Sugrađanka Antonija Pulić pre par dana napunila je 100 godina, a juče su joj proslavu iznenađenja priredili prijatelji u Klubu za odrasla i starija lica „23. oktobar“ Gerontološkog centra „Novi Sad“.

Oduševljenoj starici nije silazio osmeh sa lica, a suze radosnice nazirale su se u uglu oka.

– Ne mogu da verujem da imam 100 godina – veselo će Pulić. – Nisam odavno bila ovde, ne mogu da dođem, izdaju me noge i baš sam se obradovala što smo se okupili da proslavimo moj rođendan. Divno iznenađenje. Dok sam mogla da hodam, bila sam stalan gost ponedeljkom, kada sam se nalazila sa prijateljicama. Tada smo igrale domine, družile se i zabavljale. Ovo je prvi klub za starija lica koji su osnovali moj muž i njegov prijatelj, a ja sam učestvovala u njegovom uređivanju, te ga smatram mojim drugim domom.

Antonija kaže da ne ume da objasni tajnu svoje dugovečnosti, ali ističe da kad god joj je bilo teško, uvek je dolazila u Klub da odagna tugu. Tako je stekla mnogo prijateljica, a čudom života sve ih je nadživela.

– Kažu mi „dobro je što ti je čista glava“, a sve mogu sama da radim, ništa me ne boli, osim što teško ustajem i ne mogu daleko da hodam – kaže slavljenica, kojoj su svi prisutni poželeli sreću, te da se i dogodine okupe na istom mestu i proslave 101. rođendan.

Dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments