Foto: Cnet
Pored otpuštanja 150 stalno zaposlenih u Netflik-u, u utorak, kompanija je otpustila još 70 radnika iz svog studija za animaciju jer je nekoliko planiranih animiranih serija i filmova neće biti realizovano. Stremer je takođe opustio 60 do 70 izvođača koji rade za društveni medije i kanale za objavljivanje korisnika, uključujući Strong Black Lead, Golden sa fokusom na azijsku Amerikanku, te Con Todo koji je fokusiran na latinsku muziku i Most fokusiran na LGBTK.

Među animiranim projektima koji se ne kreću napred, je i serija DuVernai “Vings of Fire”, te “S ljubaznim pozdravom iz vrtića” i “Antiracist Babi”. Uloge u animaciji, uključujući pisce i članove ekipe, nisu bile sa punim radnim vremenom, već su se odnosile na projekte koji su ukinuti, piše Biznis Insajder.

Dodaje i da su desetine pisaca i izvođača za kanale društvenih medija i uređivačke vertikale strimera otpušteni, uključujući neke na fan sajtu Tudum, gde je prethodna runda ukidanja radnih mesta bila u aprilu.

-Preselio sam se u novi stan koji sada pokušavam da smislim kako da sebi priuštim – rekao je za Insajder jedan ugovarač Netflika koji je danas otpušten.

Široka otpuštanja, dok deo Netfliksovog osoblja od 11.000 ljudi širom sveta, podižu alarm za one koji prate poslovanje strimera i prate manja smanjenja radika tokom prošlog meseca. Netfliks je u aprilu otpustio 25 stalno zaposlenih u marketingu, pored skoro desetak radnika u Tudumu, koji je pokrenut u decembru.

150 zaposlenih sa punim radnim vremenom radilo je u različitim odeljenjima, a Deadline je izvestio da su neki rukovodioci originalnog sadržaja bili otpušteni.

Niz loših vesti pratio je Netflik, a otpuštanja su usledila nakon posebno grubog izveštaja o zaradi u prvom kvartalu koji je otkrio gubitak od 200.000 pretplatnika i predviđao da će još 2 miliona od 221 miliona pretplatnika napustiti uslugu u tekućem fiskalnom kvartalu.

blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments