Foto: Pexels
Na sednici Kriznog štaba koji je zakazana za sutra u 16 časova na dnevnom redu biće kovid propusnice koje bi najverovatnije trebalo da prestanu da važe od ponedeljka, ukoliko takva odluka bude usvojena od strane Vlade.

Međutim, kako se saznaje jedna mera najverovatnije neće biti ukinuta, a to je nošenje maski u zatvorenom.

Takođe razgovaraće se o još tri važne teme – ukidanju karantina za kontakte, ali i o važenju kovid sertifikata koji su potrebni za inostranstvo. Tema razgovora biće i uvođenje četvrte doze za one koji su u riziku, piše Blic.

Podsetimo, u poslednjih mesec dana smanjio se broj novoobolelih, hospitalizovanih, kao pacijenata na respiratoru, zato su pojedine zdravstvene ustanove izašle iz kovid režima, a među njima i Kliničko-bolnički centar “Zemun”.

Nikada nema opuštanja, moramo biti na oprezu i treba da se pridržavamo svih mera, izjavio je pre nekoliko dana direktor te zdravstvene ustanove Dragoš Stojanović.

-Nikada nema opuštanja, moramo biti na oprezu i treba da se pridržavamo svih mera. Situacija je značajno bolja. To su sve dobri pokazatelji i nadamo se da će biti sve bolje”, rekao je Stojanović za RTS.

Takođe, i Kliničko-bolnički centar „Dr Dragiša Mišović“ vratio se redovnom režimu rada i zvanično ušao u zelenu zonu radom hitne gradske službe i sistemom dežurstva.

Kurir.rs/Blic/RTS

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments