Foto: newslite.com

Prema kalendaru isplata novembarskih penzija koji je objavio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), penzije za ovaj mesec prvi su dobili korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti, kojima su primanja počela da pristižu od 2. decembra.

Sa novembarskim čekom stići će i najavljena povišica od devet odsto, pa će prosečna penzija u Srbiji iznositi 33.760 dinara, pošto prosečna oktobarska penzija prema podatku koji je danas objavio Fond PIO iznosi 30.973 dinara.

Foto: MONDO/UROŠ ARSIĆ

Sutra će početi isplata za vojne i poljoprivredne penzionere, bez obzira na koji način isplate su se opredelili, tj. da li penzije primaju preko tekućih računa, na kućne adrese ili ih podižu na poštankim šalterima.

Najbrojnija grupacija, penzioneri iz kategorije zaposlenih na novembarske penzije mogu računati od 10. decembra, kada će početi isplata za one koji primanja dobijaju preko tekućih računa, a dva dana kasnije za korisnike koji ih dobijaju na kućnim adresama ili na šalterima pošta.

espreso

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Novosadjanin
05/12/2022 15:12

Sramota da objavite vest koja vam je servirana,prvo proverite Ako hocete da budete neko ko je odgovoran.Podigao Sam penziju isti je iznos kao proslog meseca.Verujte zuti su nam oteli privatni fond sa300 mil eu,pa je Vucic doneo zakon ko ode pre65 ,skinuo 30 POSTO ,sa 80 hiljada na30 hilj.penzij..Ovo je kazna a ne penzija a Nas zanatlija penzin.115 hiljada Koji smo stvarali iz svog djepa placali doprinose.