Foto: NEMANJA JOVANOVIĆ / RAS SRBIJA

I ove godine sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu, obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće sutra dostupni na portalu Moja srednja škola, a roditelji i učenici na portalu imaće uvid u sva tri testa.

Ukoliko budu imali prigovor moguće je da ga podnesu prvostepenoj komisiji sutra do 16 sati, ili putem portala ili u školi. Ukoliko nisu zadovoljni odgovorom prvostepene komisije, prigovor mogu podneti drugostepenoj komisiji, u subotu, 2. jula, do 16 sati, čiji će odgovor biti i konačan.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni u utorak, 5. jula. Listu želja će moći da podnesu, putem portala mojasrednjaskola.gov.rs do 6. jula, uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna.

Za one koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, listu želja mogu podneti u papirnom obliku u školama 6. i 7. jula.

Roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama, dok je upis od 14. do 20. jula.

Na završni ispit, koji je održan od 27. do 29. juna, izašlo je 99,5 odsto učenika.

blic.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments