Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Generalni urbanistički plan predstavljen je u JP “Urbanizam” Novi Sad krajem prošle godine, a sutra će se pred građanima i udruženjima naći treći put na javnom uvidu.

Nacrt plan postavljen je i na nekoliko lokacija u gradu- u prizemlju zgrade JP “Urbanizam”, a građani ga mogu pogledati svakog radnog dana od 9.00 do 14.00 časova, u galeriji “Macut” na Spensu, i u svim mesnim zajednicama na teritoriji grada.

Ono što ranije nije bilo u nijednom dokumentu, a koji sada obuhvaal GUP, je obeležavanje područja koji su zaštićeni prirodom, kao što su Majevica, koja se prostire na 68 hektara, i prostor na Kameničkoj adi, na kojem će se zadržati 55 hektara.

Ovim planom se takođe teži da više prostora dobijaju pešaci i biciklisti, da se unapredi javni saobraćaj, kako bi se omogućio brži trasport. Investitori će imati obavezu izgradnje biciklana sa parametrom 1,8 bicikala po stanu, što do sada nije bio slučaj. Uvodi se i parametar obaveze za parking mesta po stanu.

Prethodne dve javne prezentacije, održane 10. i 14. januara, prošle su sa velikim brojem okupljenih građana koji su iznosili svoje primedbe.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments