Foto: danas.rs
Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sazvao je za utorak, 18. oktobar prvu sednicu jesenjeg zasedanja.

Na dnevnom redu sednice je predlog izmena i dopuna Zakona o ministarstvima, koji je podnelo 148 narodnih poslanika.

Prema tom predlogu, Vlada će imati 25 resora, od kojih su četiri nova – Ministarstvo za javna ulaganja, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo turizma i omladine i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.
Ostaju Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo pravde, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.
Ostaju i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Vlada će imati i Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo kulture, Ministarstvo sporta i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.
Aktuelna Vlada ima 21 resor.
FoNet
1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dr Miggyy
17/10/2022 18:20

Vlada umesto vlade

Nova vlada imaće četiri ministarstava više nego do sada, kakva nebuloza i glupost. I do sada vlada sa 21 resora, šta je radila? Ništa, sve je radio jedan čovek, ministri i ostalih zapošljenih, a bilo ih previše, aplaudirali su i klimali glavom svom vođi i fascinirali posmatrače svojim stajlingom, glasnim podržavanjem besedu glasnogovornika-šefa i stalno i energično. Šta li će sada da rade još čegiri ministarstva. Verovatno sve kào i do sada?