Foto: nsuzivo.rs

Prvi javni čas Javno-zdravstvene kampanje “Spasi me” u 2023. godine održan je danas sa početkom u 10.00 časova na Trgu slobode ispred Gradske kuće u Novom Sadu.

Foto: nsuzivo.rs
Pored standardnih punktova na kojima su posetioci imali priliku da nauče pravilno izvođenje reanimacije, pripremljene su bile i nove aktivnosti koje su upotpunile znanje i veštine pružanja prve pomoći svih prisutnih.  Njihov dobro poznati dečiji kutak dodatno je unapređen, a najmlađi su pored kvalitetne edukacije imali priliku i lepo da se zabave.
Foto: nsuzivo.rs
– Danas građani ovde na trgu mogu da nauče osnove kardiopulmonalne reanimacije uz upotrebu KPR aparata, kako kod odralih osoba tako i kod male dece. Takođe, imaju priliku da nauče i Hajmlihov zahvat kod gušenja kao i raznolik edukativni program za naše najmlađe gde oni mogu da nauče kako oni da pomognu u reanimaciji, ali i da nauče brojeve hitnih službi i da se zabave. Jako je važno da obučimo što veći broj građana jer svako može da spasi život i bude heroj – rekla je Teodora Lakić, koordinatorka Javno-zdravstvene kampanje “Spasi me”.
Foto: nsuzivo.rs
Sale Lazić, ambasador kampanje “Spasi me”, takođe je prisustvovao ovoj edukaciji i tom prilikom izjavio:
– Mi se borimo da popravimo svoj život tako što se trudimo da spavamo, idemo na posao, ali za tren oka može sve to da nestane. Zato svi mi, uz pomoć nekoliko jednostavnih instrukcija, ovde može da nauči kako da spasi nečiji život.
Foto: nsuzivo.rs
Podsetimo da je prošle godine obučeno preko 4000 građana i građanki Novog Sada o važnosti ranog započinjanja kardiopulmonalne reanimacije i upotrebe AED uređaja.
Foto: nsuzivo.rs

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments