Foto: Pexels

Ovo je šest jednostavnih pravila za srećno jutro za koje vam treba samo 6 minuta, a sva dolaze iz bestselera “Čudesno jutro”, Hala Elroda, američkog pisca, govornika i trenera uspeha.

1. Prvi minut – Tišina

Zamislite da se probudite u smirenom raspoloženju, protežete od zadovoljstva i osmehujete. Prvi minut provedite u miru i potpunoj tišini. Uspravite se, sednite mirno i dišite polako i duboko. Pomolite se ili iskažite zahvalnost. Važno je osvestiti da ste prisutni u realnom vremenu. Kada ste u sadašnjem trenutku vaš um se smiruje, a telo opušta.

2. Drugi minut – Afirmacije

Recite afirmacije koje vas podsećaju na vaš potencijal i vaš prioritet, i čitajte ih naglas. Kako se sve više fokusirate na ono što je najvažnije, nivo motivacije raste. Podsetite se šta ste sve sposobni da učinite, tako ćete podići samopouzdanje. Razmišljanje o tome što ste do sada postigli daje vam energiju za nova postignuća.

Foto: Pexels

3. Treći minut – Vizualizacija

Zatvorite oči i zamislite dan pred vama. Vaša vizualizacija prikazuje kako će se odvijati i kako ćete se osećati kada postignete svoje ciljeve. Vizualizujte svoj savršen dan; zamislite se kako uživate u svom poslu; kako se smejete u krugu porodice ili prijatelja.

4. Četvrti minut – Vežbajte zahvalnost

Sada zapišite na čemu ste zahvalni, postignuća na koja ste ponosni i koje rezultate želite da postignete tog dana. Tako dovodite sebe u stanje samopoštovanja i imate više samopouzdanja. Vođenje dnevnika zahvalnosti je nadahnjujuće i može vam pomoći da osvestite koliko dobrih stvari imate u životu i koliko još divnih možete stvoriti.

5. Peti minut – Čitanje

Samo minut posvetite čitanju knjige. Pročitajte jednu ili dve stranice, nije bitno. Bitno je da dobijete nove ideje koje možete iskoristiti za postizanje boljih rezultata, posebno ako je to knjiga za samopomoć i lični razvoj. Naučićete nešto novo što će vam pomoći da se osećate bolje.

6. Šesti minut – Vežbanje

Iskoristite ovaj trenutak da aktivirate telo. Možete jedan minut trčati u mestu, šetati kroz kuću, uraditi nekoliko čučnjeva ili trbušnjaka. Najvažnije je probuditi svoj kardiovaskularni sistem.

Foto: Pexels

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments