Foto:Ilustracija/Informer
Svi mladi ljudi u Srbiji starosti od 16 do 30 godina dobiće na poklon od države u maju još po 100 evra, najavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Građani će se za ovaj novac prijavljivati preko sajta Uprave za trezor – idp.trezor.gov.rs.

Onima koji nemaju račun u banci biće otvoren namenski račun, kao što je to bio slučaj tokom prethodnih isplata državne pomoći.

Kako do novca?

Kako je važilo i prilikom prethodnih uplata državne pomoći, prilikom prijave bira se banka gde imate račun ili samo ime banke u kojoj će biti otvoren namenski račun.

Nadležni će uskoro odrediti i tačan ‘datum preseka godina’. Ako pretpostavimo da će taj datum biti 1. maj, on se uzima kao ‘presek’ za one koji mogu da se prijave. Prijava će onda biti moguća za sve one koji su do tog datuma napunili 16 godina ili za one koji na taj datum imaju navršenih najviše 29 godina 11 meseci i 31 dan. Pravo na ovaj novac, prema zvaničnoj statistici, ima oko milion građana, a jedini uslov je da imaju važeću ličnu kartu. Kako su u prethodnom prijavljivanju mladi u poslednji čas nagrnuli na šaltere MUP-a da bi izvadili ličnu kartu, nadležni apeluju na njih da po dokumente krenu na vreme.

– Ova nova pomoć mladima nema veze sa izborima, jer će se isplaćivati tek posle njih. Mi ćemo mladima od 16 do navršenih 30 godina dati još po 100 evra. Država je spremna, ima mogućnosti da za to izdvoji još oko 102 miliona evra – naveo je Vučić i dodao:

– Naši mladi, zbog epidemije korone, nisu imali svoje živote više od dve godine. Ova isplata je način da pokažemo još veću brigu o njima.

Informer/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments