Foto: V. Veličković/novisad2021.rs

U okviru „A festa“ – festivala studenata Departmana muzičke umetnosti Akademije umetnosti Novi Sad, u Svilari će biti održani koncerti 14, 15. i 17. decembra. 

Koncert „Stilska raznovrsnost, žanrovska homogenost“ studenata sa izvođačkih studijskih programa biće održan 14. decembra od 19 sati, dok će 17. decembra publika slušati Koncert gostujućih studenata, takođe, od 19 sati.

Petak, 17. decembar, sa početkom u 19 časova, rezervisan je za koncert „Savremeni odjeci minulih epoha“. Deo istog festivala biće posvećen koncertnoj sezoni profesora, i održavaće se u Eđšegu, a na prvom koncertu po redu, 16. decembra, publika će slušati koncertni duo u izvođenju Milice Stojadinović i Maje Grujić, nakon čega sledi koncert trubača Nenada Markovića i pijanistkinje Marine Rajnović, u okviru „Večeri ruske muzike“.  

Takođe, 16. decembra u okviru projekta „Ornamenti Srbije“, u Kulturnoj stanici Svilara, biće upriličena promocija knjige „Ornamenti Srbije – Pirotski ćilim“ autorke dr Milice Živadinović, od 18 sati. U okviru istog projekta, otvorena je izložba „Putujuće šare Srbije“ koju publika može pogledati do 22. decembra svakog dana, u radno vreme Kulturne stanice Svilara – od 10 do 20 časova, s tim da će poslednjeg dana izložbe, 22. decembra, publika moći da je vidi do 15 časova. 

Svilara će 17. decembra biti u znaku sedme umetnosti, jer će publika u okviru osmog Japansko-srpskog festivala filma gledati pet filmskih ostvarenja od 18 sati, dok će sutradan, 18. decembra, u okviru završnog koncerta Art Link festivala u Eđšegu, od 19 sati, vodeći egipatski pijanista Mohamed Shams nastupiti na koncertu programa „Gradovi festivali koji predstavlja Novi Sad“ sa pijanistkinjom Jovankom Višekrunom Janković. 

Uvertiru u predstojeće praznike svakako će predstavljati koncert „U susret Božiću“, koji će biti izveden u Eđšegu 19. decembra od 17 sati – svi zainteresovani koji žele da prisustvuju koncertu, moraju se prijaviti na mejl: vmnkk.office@gmail.comOdmah sutradan, 20. decembra, u Svilari će biti upriličena koncertna promocija prvog izdanja zbirke klavirske muzike u dve sveske pod nazivom Memorabilia I i II – savremena srpska muzika za klavir. U ovom izdanju nalaze se dela naših cenjenih autora Vlastimira Trajkovića, Isidore Žebeljan, Ognjena Bogdanovića, Djura Živkovića, Stanka Simića, Marka Kovača, Dragana Latinčića i Milorada Marinkovića, a izvodiće ih Stanko Simić, Marko Kovač i Vladimir Gligorić. 

Organizatori mole sve posetioce da se pridržavaju svih mera. Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima. 

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments