Foto: Pokrajinska vlada

Za rezultate koje su postigli tokom takmičenja u zemlji i inostranstvu – u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika – najuspešnijim, darovitim učenicima i njihovim mentorima uručene su nagrade u Pokrajinskoj vladi.

U okviru akcije “Talenti 022”, osmoro đaka dobilo je specijalne nagrade i novčani iznos, njih 77 zaslužilo je diplome i materijalnu stimulaciju, a priznanja su u Novom Sadu uručena i predstavnicima dva hora, te jednog školskog orkestra. Diplomama i novcem je nagrađeno 75 mentora, dok je pohvaljeno još 258 učenika.

Podsećajući da se nagrade talentima u Vojvodini dodeljuju duže od dve i po decenije, predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović je zahvalio i roditeljima ovih učenika, dok su laureati i njihovi profesori istakli da im je čast to što su primljeni u Pokrajinskoj vladi koja visoko vrednuje njihov rad i rezultate.

– Priznanje mi je podsticaj i potvrda da neko prepoznaje uspehe na državnim takmičenjima iz programiranja i iz matematike – kaže Nemanja Majski, učenik trećeg razreda Gimnazije “Veko Petrović” u Somboru, koji u ustanovi osnovanoj pre vek i po pohađa smer za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.

-Uveren sam da ćete slediti put naših velikana koji su prethodnih decenija sticali značajna priznanja, i verujem da ćemo uskoro i o vama govoriti kao o školovanim, obrazovanim, dostojanstvenim i časnim ljudima koji će ubuduće voditi naše društvo – naglasio je Mirović.

novosti.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments