Foto: Gradske info

„Teatar na dar“ je festival kratkih pozorišnih formi za decu koji je nastao pre sedam godina i koji svojim sadržajem i kvalitetom okuplja najmlađe sugrađane u Kulturnu stanicu Barka.

Cilj festivala je krajnje da okupi i afrmiše predstave za najmlađe sugrađane kao i da izmesti kulturna dešavanja iz grada u periferne delove Novog Sada u ovom slučaju na Klisu odnosno Slanu baru.

Ovaj celodnevni festival, pruža mnoštvo sadržaja za decu, ali glavni segment ovog festivala jesu kvalitetni pozorišni komadi i predstave koje vode vrhunski novosadski glumci.

U toku programa koji traje od jutra do mraka u pauzama između predstava, deca su imala mogućnost da se druže sa piscima, učestvuju u dramskim sekcijama i kreativnim radionicama ili da nakon pauze za vodu i užinu, uživaju u slobodnoj igri sa maskotama i animatorima.

Foto: Gradske info

U timskom radu MZ Slana bara, Kulturne stanice Barka kao i velike podrške Gradske uprave za kulturu grada, od jednog mladog festivala izrodio se lep, jedinstven i dobro organizovan festival koji može da prgrli veliki broj zainteresovane dece koji će ovaj festival i sledeće godine da posete.

„Cilj nam je bio da okupimo i afirmišemo najmlađu pozorišnu publiku, dovedemo pozorište deci i negujemo kulturu, da gradska kulturna dešavanja dovedemo kod nas na Slanu baru i u tome smo uslepi. Okupili smo najbolje pozorišne predstave i najbolje novosadske glumce na jedno mesto i publika je oduševljena“, rekla je Sandra Stojkov organizator festivala „Teatar na dar“.

Ono što je sigurno, a to je sedam godina uspešnog okupljanja najmlađih sugrađana i negovanja kulture pozorišta i predstava uz koje već sedam godina deca zajedno sa festivalom rastu, razvijaju se i neguju kulturu u sebi.

Pogledajte našu foto galeriju sa festivala:

gradskeinfo

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments