Foto: Zorana Jevtić
Jutros je oko 09.30 časova na Adi Huji pronađeno telo mladića, za kojeg se pretpostavlja da je Matej Periš, iako zvanične potvrde još uvek nema. Telo je poslato na DNK analizu, kako bi se utvrdilo da li je reč o nestalom Splićaninu.

Kako Kurir saznaje, njegovo telo uočio je neko od mornara.

– Verovatno ga je košava donela ovde, primetili su ga mornari i zatim pozvali policiju. Matejevo telo bilo je nasukao ispod mosta koji vodi do pontona – kaže naš sagovornik.

Na licu mesta gde je izvučeno telo Splićanina ima vidljivih tragova krvi.

– Posada je primetila telo koje je plutalo pored teretnih brodova, vetar ga je naneo na ponton koji je od lađi udaljen oko pedesetak metara. Kapetan je pozvao policiju i prijavio. Koliko smo iz daljine mogli da vidimo, telo je izvučeno celo, obučeno i sa jednom patikom – kažu mornari, prenose Novosti.

Foto: NENAD KOSTIĆ

Kako Kurir saznaje danas oko 9.20 sati kod sale Imperijum policiju je pozvao kapetan Zelenović Milovan koji je prijavio da nn leš leži u vodi okrenut na leđa.

Velika podudarnost je odmah uočena, majica plava sa žutim krugom, farmerke i patika bela sa slovom v. Takođe, u džepu mu je pronađen telefon, a na ruci srebrni sat.

– Šetali smo po palubi i videli kako voda nosi telo, da se zaustavila malo dalje. Vetar ga je doneo, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Telo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i video da je isto obučen. Imao je jednu belu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi on je okrenut telom na dole – rekao je za Kurir kapetan obližnjeg broda Milovan Zelenović.

Zelenović je rekao za Kurir da nije odmah pomislio da je u pitanju Matej Periš.

Kako kažu izvori telo je neprepoznatljivo zbog toga što je dugo vremena bilo u vodi, ali po konstituciji, po odeći, aplikaci na majici sumnja se da je reč o Mateju Perišu, za kojim se traga od decembra prošle godine, kada je nestao iz kluba “Gotik”, u kom je bio sa prijateljima, sa kojima je došao u Beograd kako bi proslavili Novu godinu.

Foto: GOOGLE MAPS/PRINTSCREEN

Ako se pogleda mapa, i ukoliko je Matej Periš zaista nestao u vodama Save kod Beton hale gde je poslednji put viđen, onda je jasno zašto je signal uhvaćen kod Velikog ratnog ostrva, a kasnije struje odnelo telo niz Dunav do Ade Huje.

Još uvek se čeka zvanična potvrda identifikacije tela izvučenog danas iz Dunava, a trenutno se radi DNK analiza kako bi se što pre došlo do odgovora.

Stravična nesreća na Adi Huji dogodila se u novembru 2014. godine

– Luka Višnjić kome je tada polomljena ruka, Milica Jokić i vozač Dušan Jovanović uspeli su da isplivaju iz BMW. Nažalost, u stravičnoj nesreći stradala je Stajićeva, Antić i Janković

Foto: Zorana Jevtić

mondo.rs/kurir.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments