Foto: Foto: Shutterstock

U toku je veliki opoziv Tesla vozila opremljenih full self-driving softverom (FSD), koji uključuje brojne Tesline automobile, od 2016. godine za Model S i Model X, od 2017. za Model 3 i od 2020. za Model Y.

Ukupno 362.758 vozila podleže najnovijem opozivu. U pitanju je funkcionalnost FSD-a u određenim situacijama koje bi mogle dozvoliti da “vozilo prekorači ograničenje brzine ili vozi kroz raskrsnice na nezakonit ili nepredvidiv način”, čime bi se povećao rizik od sudara, piše Autoblog.

Pošto se problem odnosi na softver, ispravka će biti ažuriranje putem bežične mreže.

Detalji ažuriranja se ne pominju u opštem obaveštenju o opozivu, ali povezani dokumenti u izveštaju o bezbednosnom opozivu navode da će ažuriranje “poboljšati način na koji FSD Beta pregovara o određenim manevrima vožnje” u gore pomenutim situacijama koje izazivaju zabrinutost.

Američki proizvođač automobila nema informacija o povredama ili smrti u vezi sa ovim problemima. Pisma obaveštenja će vlasnicima biti poslata 15. aprila.

telegraf

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Branko
17/02/2023 19:46

Odavno FSD moze da prekoraci brzinu, kod mene je podeseno na +3% uvek nzm odakle dolaze vise ove price. Softver se azurira kroz internet a ne opozivom…

Branko
17/02/2023 19:47

Slika Tesle je iz 2011. inače…