Foto: screenshot/tesla

Nakon problema sa servo upravljačen i nepravilnom aktivacijom vazdušnih jastuka, Tesla treći put u novembru opoziva svoja vozila, ovaj put zbog nasumičnog paljenja zadnjih svetala.

Greška u softveru je podstakla još jedan novembarski bezbednosni opoziv za kompaniju Tesla. Prema opozivu, pogođena vozila uključuju Model 3 i Model Y liniju i tim automobilima se može desiti nasumično paljenje zadnjeg svetla zbog anomalije u firmveru. Najava je usledila nakon dve prethodna opoziva ovog meseca, koja su se ticala Model S i Model X vozila ovog proizvođača.

Izveštaj o opozivu izdala je američka Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja za električna vozila 2023 Model 3 i 2020-2023 Model Y. U izveštaju se navodi da pogođena vozila mogu iskusiti nasumično paljenje zadnjih svetala na jednoj ili obe strane vozila, što rezultira potencijalno povećanim rizikom od sudara.

Nasumično paljenje je rezultat anomalije firmvera koja uzrokuje lažno otkrivanje grešaka tokom sekvence pokretanja vozila. Na osnovu opisa kvarova u izveštaju, ove lažne detekcije utiču na zadnja svetla, ali ne i na kočiona svetla ili pokazivače pravca.

Foto: smartlife.mondo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments