Foto: novosti.rs

U periodu od 13. do 15. januara, na području Južnobačkog okruga, dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba teško, a 5 osoba je lakše povređeno.

U tom intervalu, na području Grada Novog Sada, dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a dva lake telesne povrede.

Policijska uprava u Novom Sadu je, za vikend, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala ukupno 1.081 prekršaj iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Na ovom području, iz saobraćaja je isključeno 128 vozača i 7 vozila, a zadržana su 24 vozača.

Među njima je 19 vozača, zadržanih zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a trojica od njih se terete i za nasilničku vožnju, jer su u Srbobranu, Bačkom Petrovcu i Bečeju vozili automobile sa više od 2 promila alkohola u organizmu.

Za nasilničku vožnju terete se i dvojica vozača iz Žablja i Novog Sada koji su preticali kolonu vozila preko neisprekidane linije, koristeći traku za kretanje vozila iz suprotnog smera na državnom putu.

Petorica vozača su zadržana zbog ponavljanja ili nastavljanja prekršaja, a među njima je i jedan Novosađanin koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Zadržani vozači će, uz prekršajnu prijavu, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments