Foto:globusnis.rs
Pred kraj radne nedelje kvalitetan odmor je najveća želja mnogih. S obzirom da je epidemiološka situacija nestabilna, a veliki broj zemalja ima stroge kriterijume za ulazak u iste, a koje mnogi žele da izbegnu, donosimo vam top 3 predloga za relaksaciju i putovanje. Za ove destinacije vam nije potrebno mnogo novca, posebne pripreme i i kovid-dokumenta.
SARAJEVO

Bosna i Hercegovina je pored Mađarske jedina u regionu u koju možete bez vakcine i testa. Prošetajte sarajevskom kaldrmom, slikajte se na Baščaršiji i udahnite energiju grada koji raširenih ruku dočekuje svakog gosta. Nakon što probate najbolje ćevape na svetu, počastite se urmašicama i baklavama po kojima su Sarajlije poznate. Odlazak na Vrelo Bosne se podrazumeva, a ukoliko ste za ovaj put izdvojili dva ili više dana, nemojte biti lenji i produžite do Mostara.Cena smeštaja za dve osobe kreće se od 30 do 70 evra.

FOTO:globusnis.rs

BUDIMPEŠTA

Evropska metropola koja će vas primiti bez kovid potvrde je Budimpešta. Pored centra grada, kafenisanja u pešačkoj zoni Vaci, obavezno treba obići simbole mađarske prestonice – Trg heroja i zgradu parlamenta koja leži na istočnoj obali Dunava. Takođe, tu je nekadašnji dom Habzburgovaca i Ribarski bastion, bajkoviti zamak sa kojeg se pruža neverovatan pogled na Peštu.

Ako ugrabite vreme, obavezno skoknite do Sentandreje u koju se tokom Velike seobe Srba, pod vođstvom patrijarha Arsenija Čarnojevića, doselilo 8.000 srpskih porodica, koje su ostavile dubok trag na ovo mesto u kojem se danas nalazi sedište Budimske eparhije SPC. Prosečna cena smeštaja za dve osobe u Budimpešti kreće se od 40 do 80 evra.

Foto:bs.vratrips.com

TARA

Od početka pandemije Tara važi za hit destinaciju za odmor u Srbiji. Mir i tišina, uređene staze za pešačenje, lako dostupni ali i oni izazovniji vidikovci po kojima je poznata, dovoljan su razlog da odlučite da baš ovde napunite baterije. Cena smeštaja na planinama kreće se od 30-ak evra pa naviše, a pansionske usluge pružaju i seoska domaćinstva u kojima je prenoćište povoljnije.

Foro:turizamusrbiji.rs

nsuzivo.rs/RTS

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments