Najveći vinski događaj u regionu i jedna od najvažnijih manifestacija u Novom Sadu, Međunarodni festival vina “Interfest” biće održan u svom starom terminu, od 16. do 18. juna na Trgu slobode.

Pred publiku će izaći preko 90 učesnika, među kojima i najuspešniji srpski vinari čija su vina osvojila odlične ocene na nedavnim relevantnim evropskim takmičenjima, male porodične vinarije, kao i one velike, ponudiće najbolje publici ovogodišnjeg “Interfesta”.

Brojne turističke organizacije i udruženja podržavaju svoje vinare i ubrajaju vinski turizam sve više u svoju ponudu, kombinujući druge proizvode sa vinskim putevima, pogotovo u Vojvodini. Tako će ove godine objedinjena biti ponuda Sremskih Karlovaca, Sombora, Vršca, Inđije, Žablja i Bačke Palanke, ali ćete uživati i u vinima iz drugih krajeva Srbije.

Naravno najbrojniji su, kako i uvek fruškogorski vinari, a Novi Sad će na ovogodišnem festivalu predstaviti svoje vinare i publikaciju, kao i izložbu posvećenu novosadskom putu vina.

Organizatori poručuju da će svoja vina predstaviti i vinarije iz Mađarske, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, a ove godine, po prvi put će publika moći da proba i vina Slovačke. Osim vinske ponude, posetioci će biti u prilici da probaju i kvalitetne rakije, domaći viski i razne likere.

Kao i svake godine, na ovom Festivalu, uz lepa vina, očekuje vas i interesantna gastronomska ponuda, poput kulena i sireva, a pored toga, biće moguće probati najlepše vojvođanske kolače, med i peciva.

Zvuci dobre muzike i ove godine upotpuniće letnji ambijent Trga slobode, zasviraće tambure, gitare i saksofon.

Radno vreme Festivala je od 19.00 do 24.00 časa. Ulaz je besplatan, a čaše i vaučere za degustaciju je moguće kupiti na festivalskom ulazu.

nsuzivo.rs / mojnovisad.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments