Foto: Promo/TAKT fest
Tradicionalno akustično kompozitorsko takmičenje TAKT koji se organizuje 11. put za redom u Novom Sadu. Festival okuplja desetine izvođača, kroz tri dana programa, preko 30 zemalja.

Glavni program održava se od 23. do 25. septembra na dve lokacije Indeksova Tribina i u omladinskom centru OPENS.

Većina programa, svi koncerti i nastupi, kao i filmsko takmičenje održava se na Indeksovoj tribini, dok će posetioci u nekim govornim programima, poput konferencija i promocija knjiga moći da uživaju u OPENS-u

Foto: Promo/TAKT fest

Festival ima četiri segmenta:

predprogram koji je obuhvatao sređivanje obale Dunava, a showcasing počeo juče sa promocijom zbirke pesama Poetarijum, ali i prezentacijom radionica na Dunavu.

muzički program donosi mnoge koncerte: E-play, Lagana Sreda, Izgubizmo, Echo Spiritus, Grizete, Happy Hippy, The Tall Chinese, nastup “Healing Together” gde će se predstaviti bendovi i izvođači iz Srbije, BiH i Kosova. Tradicionalno, TAKT donosi nastupe izvođača iz Mađarske, Poljske, Češke i Slovačke.

filmski program donosi filmove u četiri kategorije: kratki dokumentarni film, dugi dokumentarni film, neverbalni film i muzički video. Autori filmova dolaze iz cele Evrope i sveta: USA, Nemačka, Bahrain, Brazil… TAKT FILM FEST finale sve posetioce očekuje u nedelju. 

govorni program donosi tribine, okrugle stolove, predstavljanje projekata, promocije knjiga.

Ceo program nađite na SAJTU FESTIVALA.

Svi sadržaji na festivalu su besplatni.

Foto: Promo/TAKT fest
TAKT fest je multimedijalni, interkulturalni festival. Počeo je kao festival koji je pružao podršku onima koji nisu imali prostora na velikim festivalima. Takmičari dolaze sa i bez iskustva, afirmisani i neafirmisani, a osim u takmičarskom muzičkom delu festivala, učestvuju i u svim ostalim aktivnostima tokom višednevnog festivala.
Učesnicima festivala dolaze iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Poljske, Slovačke, Francuske i iz drugih zemalja.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments