Tri devojčice imaju samo jednu želju – da im mama ozdravi! Marija sama brine o deci, a uklonjeno joj 13 tumora

Foto: Ustupljena fotografija

Mariji Šaponjić su se 2020. godine javili prvi simptomi bolesti koji su trajali nekoliko meseci, ali kako je tada vladalo vanredno stanje zbog korone tek u novembru iste godine Mariji je uspostavljena dijagnoza – zloćudni tumor debelog creva (C.20).

Operacija je obavljena krajem novembra kada je uklonjeno 13 tumora sa debelog creva i karlice, kao i deo debelog creva i od tada Marija nosi stomu. U decembru 2020. godine je usledila operacija jetre, kada je otklonjen zloćudni tumor sa jetre.

U januaru 2021. godini je hospitalizovana zbog kolekcije apcesa na jetri, kada su ugrađena dva drena, koje je nosila dva meseca.  U martu 2021. godine je otpočeta hemioterapija. Nakon 4 terapije, u junu 2021. urađen je kontrolni skener, kada su otkrivene metastaze na plućima. S obzirom na veličinu i rasprostranjenost metastaza operacija nije bila opcija, pa je nastavljeno sa istom hemioterapijom.  U oktobru se javlja alergijska reakcija, gušenje i terapija je morala da bude promenjena. Ova terapija nije odgovarajuća ali je jedina opcija lečenja u državnim ustanovama.

Stanje se pogoršava, pa se u januaru 2022. na kontrolnom skeneru uočava voda u karlici, uvećanje limfnih žlezda, recidiv na jetri, pogoršanje tumora na plućima. Od februara je započeto lečenje biološkim terapijama sa irinotekanom. To daje rezultate u smislu da se stanje ne pogoršava, ali nema ni napretka.

U međuvremenu se javljaju problemi sa urinarnim infekcijama i problemi sa pražnjenjem bešike, a mišljenje urologa je da je to verovatno posledica operacije debelog creva. Od novembra 2022. godine Marija trpi nesnosne bolove i javljaju se ginekološki problemi. Potrebno je uraditi biopsiju i dalju dijagnostiku.

Mišljenje lekara iz inostranstva je da je izlečenje moguće, ali je prvo potrebno uraditi kompletnu dijagnostiku i analize kako bi se što pre uključila imunoterapija, a zatim sagledale mogućnosti za operativnim uklanjanjem tumora sa pluća i jetre.

Marija mora da sakupi 14.000 evra do kraja juna, a za celokupno lečenje se još uvek ne zna tačan iznos…

Sredstva su potrebna za lečenje u inostranstvu, dijagnostiku i analize, kao i za imuno terapiju, putne troškove.

Marija želi da se bori, da gleda svoju decu kako odrastaju, a za to joj je neophodna pomoć u vidu donacija svih ljudi dobre volje.

Marija je samohrana mama tri devojčice koje joj pomažu u svemu i imaju jednu želju – da im mama ozdravi!

Mariji možemo da pomognemo na sledeće načine i kroz Fondaciju Pokreni život:

Pomozimo Mariji Šaponjić!

Da Marija pobedi tumor!

Slanjem SMS poruke 112 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001577593-94

Uplatom na devizni račun: 160-6000001620569-79

IBAN: RS35160600000162056979

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: Edonacija

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti