Foto: nsuzivo.rs

-Čestitam na vašoj hrabrosti i odlučnosti da krenete sa sopstvenim poslom u ovom dobu koje je dodatno izazovno pre svega zbog kovida. Doneli ste vrlo bitnu odluku da krenete svojim putem- rekao je gradonačelnik Miloš Vučević

U Gradskoj kući danas je dodeljeno sto ugovora za samopošljavanje Novosađana a izdvojeno je 30 miliona dinara. Ugovori su dodeljeni putem javnih poziva sa ciljem dodatnog podsticaja preduzetništva.

Pre 8 godina ugovore je dobilo 14 ljudi a ove godine 100, reči su gradonačelnika; foto: nsuzivo.rs

-Grad je tu uz vas. Tu smo da vam pomognemo za taj period kad je najteže, najosetljivije, kada treba izdržati tu prvu godinu, upaliti motore. Grad je taj prvi rezervoar goriva za početak rada motora a dalje morate da vozite i nadam se da ćete biti uspešni u tome. Mi ćemo gledati da vam pravimo dobre puteve- istakao je Vučević.

On je naveo da za njega ne postoje mala i velika preduzeća jer je privatni sektor odraz ekonomije jednog grada koji niko ne sme da zaboravi ili prećuti.

-Pre osam godina ugovore je dobilo 14 ljudi, imali smo 3 miliona dinara. Danas smo u stanju, posle dve godine korone, da vas sto dobije podršku. Povećali smo iznos na 300.000 bespovratne pomoći. I u narednom periodu, i u narednoj budžetskoj godini, pripremamo još podsticajnih mera, i hoćemo da budemo rekorderi u Srbiji po tome, a već godinama jesmo. I ne želim da budem lažno skroman. Želim da Novosađani to znaju, i da se time ponose jer to je uspeh svih nas- dodao je prvi čovek Novog Sada.

Foto: nsuzivo.rs

Prisutnima se obratila i Nataša Miodragović u ime svih potpisnika ugovora, koja je svoju subvenciju dobila za umetnička stvaralaštva.

-U ime svih nas bih želela da se zahvalim gradu i gradonačelniku na podršci i tome što verujete u nas male preduzetnike. Nadamo se da čemo opravdati poverenje- navela je Miodragović.

Ugovore su dobili za delatnosti proizvodnje toalet papira, advokatske delatnosti, heklanje, pletenje i štrikanje, savetovanje i usluge marketinga za manja i srednja preduzeća, izrade suvenira i proizvoda upotrebne vrednosti, stomatološke ordinacije, proizvodnju nakita, mašinske obrade metala, kao i radovi u građevinarstvu.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments