Foto: screenshot

Trogodišnja Nikolina Gvozdenović rođena je 30.05.2019. godine u Beogradu. Rođena je pre vremena sa svega 1600 grama. Usled prevremenog porođaja Nikolina je provela 15 dana u inkubatoru.

Posledica prevremenog porođaja je bilo krvarenje u mozgu i ciste. Nikolina je usled krvarenja dobila i hidrocefalus (stanje prekomerne akumulacije tečnosti u glavi) stoga joj je ugrađen VP šant kada je imala 6 meseci.

Nakon operacije, Nikolina je išla na rehabilitaciju, fizikalne terapije. Sa godinu dana je dobila prvi epileptični napad pa joj je dijagnostikvana i epilepsija.  Nikolina sada ima 2 godine. Nema uspostavljenu kontrolu glave, ne može samostalno da sedi.

Bez obzira na sve, Nikolina je nasmejana devojčica i veliki borac. Da bi napredovala u lečenju, potrebna joj je pomoć svih nas.

Nikolini su sredstva potrebna za lečenje, specijalističke preglede, operativne zahvate, rehabilitacije, transplantaciju matičnih ćelija, za fizikalne, logopedske i defektološke tretmane kao i za putne troškove i smeštaj.

Foto: screenshot

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments